banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 19 Mayıs hazırlıkları başladı

Samsun'da sosyal mesafe kuralına uyularak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına özel, halk oyunları gösterisi yapıldı.

banner269

Samsun'da 19 Mayıs hazırlıkları başladı

Samsun'da sosyal mesafe kuralına uyularak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına özel, halk oyunları gösterisi yapıldı.

17 Mayıs 2020 Pazar 17:40
Samsun'da 19 Mayıs hazırlıkları başladı


Korona virüs tedbirleri kapsamında Samsun’daki sokağa çıkma kısıtlaması 19 Mayıs’ta da sürdüğü için Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yayınlanmak üzere, Terme Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen halk oyunu gösterilerinin görüntüleri çekildi.


Belediye ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan proje sorumlusu halk oyunları eğitmeni olan Emrah Kuvvet, sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı 19 Mayıs’ta insanların sokakta olamayacağı için bu çalışmayı hazırladığını söyledi.

SAMSUN FARKI


19 Mayıs 1919 gününü hatırlatan eğitmen Emrah Kuvvet, “Samsun, Türkiye tarihi açısında farklı değere sahip. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının başlattığı mücadelenin üzerinden 101 yıl geçti. Halk oyunları ekibi olarak milli bayramlarda her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyorduk. Ülkemizin ve tüm dünyanın korona virüsle mücadele ettiği bu günlerde insanlarımıza bu yıl da aynı duyguyu yaşatmak için sosyal mesafeye uyarak video bayram etkinliğini hayata geçirdik. Bu süreçte sokağa çıkma kısıtlamaları olsa dahi 19 Mayıs’ta Samsun’un farkı hissedilmeli” dedi.

"TELAFİSİ YAPILACAK"


Konuyla ilgili Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını yıllardır özellikle Samsun’da büyük bir coşkuyla kutluyorduk. Ancak korona virüs salgını nedeniyle kutlamalar yapılmıyor. Biz de bu durumda yine bir etkinlik düzenleyerek kutlamaları sosyal medya üzerinden yapmaya karar verdik. Gösterilerin video kayıtlarını vatandaşlarımızın izlemesini istiyoruz. Bu seneki 19 Mayıs’ın telafisini önümüzdeki yıllarda gerçekleştirme ümidi içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


Halk oyunları gösterisinin videosu 19 Mayıs Salı günü sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Son Güncelleme: 17.05.2020 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.