banner388

Samsun'da 150 girişimci belgelerini aldı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına katılan 150 girişimci belgelerini aldı.

Samsun'da 150 girişimci belgelerini aldı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına katılan 150 girişimci belgelerini aldı.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:28
Samsun'da 150 girişimci belgelerini aldı

Samsun haber - Samsun'un Çarşamba ilçesinde TSO'nun desteğiyle Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi tarafından Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Kursları düzenlendi. 150 kursiyerin belge aldığı törende 25 kişiye ise Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi. 


Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda yapılan programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Salıpazarı Kaymakam Hilal Küsmez Günaydın, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Samsun İŞKUR İl Müdür Yardımcıları ile oda ve borsa yönetimi il meclisi üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.


Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, açılış konuşmasını yaparken Çarşamba Kalkınma ve Proje Ofisi hakkında bilgi verdi.

"HER AÇILIŞA SEVE SEVE GELİRİM"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ise yaptığı konuşmada önümüzdeki yıllarda devlette tamamen sözleşmeli memurluğa geçileceğini açıkladı. Başkan Yılmaz, "Devlet garantili o iş imkânı ortadan kalkacak. Her yıl belki de sözleşme yenilenecek. Belki de yılsonunda sınav yapılarak memurumuz değerlendirilecek. İşte sizler onun bunun kapısında iş aramadan kendi işinizi kurarak girişimciliği yaygınlaştırıyorsunuz. Sizlerin ve yeni girişimcilerin sayesinde gerçekten ülke ekonomisi çığır açacak. Ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonu sizlerin de sayesinde oluşacak. Sizler girişimcilikle kendinize, ailenize ve ülkemize daha büyük üretim rakamları kazandıracaksınız. Bugün toplumumuzun yüzde ellisi bayanlardan oluşuyor. Diğer yarısının yüzde 15'i serbest piyasa ekonomisinde yani kendi işinde çalışıyor, geri kalan 35 ise garantili devlet işleri veya garantili başka iş peşinde çabalıyor. Diğer Yarım oranın içerisinde ise kadın girişimcilerin oranı yüzde üçü bulmuyor. Ama Japonya'da kadın nüfusunun yüzde ellisi girişimcilerden oluşuyor. Vizyona sahip bu coğrafyada geleceğin güçlü ekonomisini bizler böyle tesis edemeyiz. Girişimci olup üretmemiz lazım. İşte sizler bu yoldaki mücadele eden insanlarsınız. Hepinizi kalbi duygularla tebrik ediyorum. İnanın ki her açtığınız iş yerinin açılışına da seve seve geleceğimi buradan beyan ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.08.2017 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.