banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 13 kişiye FETÖ'den hapis

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan 24 kişi hakkında karar verildi.

banner269

Samsun'da 13 kişiye FETÖ'den hapis

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan 24 kişi hakkında karar verildi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:29
Samsun'da 13 kişiye FETÖ'den hapis

Samsun’da FETÖ soruşturması kapsamında örgütün avukat yapılanmasıyla ilgili 1'i tutuklu 23'ü avukat olmak üzere 24 kişinin yargılandığı davada, 11'i avukat 13 kişiye 1,5 yıl ile 10,5 yıl arasında hapis cezası verildi. 

Samsun’da FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 24 şüpheli hakkında "FETÖ örgütünün yöneticisi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne finans sağlamak ve ByLock kullanmak" suçlarından dava açıldı.
 
Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada, tutuklu olarak yargılanan avukat F.Ş. 10 yıl 6 ay, tutuksuz olarak yargılanan avukatlardan Y.Z. 7 yıl 6 ay, M.K.A., Z.A., S.K., N.Y. ve F.Ş., 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. 

S.Ş., K.Y., S.B., D.K. ile psikolog E.Ç. ve avukat katibi R.B. etkin pişmanlık yasasından yararlanarak 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezası verilerek cezaların Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HGB) karar verilerek ertelendi. 

9 avukatın beraat ettiği davada, avukatlar R.K. ve G.S.'nin ise dava dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.