banner388

Samsun'da 12 Eylül yürüyüşü

Samsun Devrimci 78'liler Derneği, 12 Eylül 1980 askeri darbesini kınamak ve kaybedilen değerleri anmak amacıyla Samsun çiftlik Caddesinde yürüyüş düzenledi.

Samsun'da 12 Eylül yürüyüşü

Samsun Devrimci 78'liler Derneği, 12 Eylül 1980 askeri darbesini kınamak ve kaybedilen değerleri anmak amacıyla Samsun çiftlik Caddesinde yürüyüş düzenledi.

12 Eylül 2019 Perşembe 20:02

12 Eylül 1980 askeri darbesi Samsun'da Devrimci 78'liler Derneğinin düzenlediği yürüyüşle kınandı. Samsun çiftlik Caddesinde düzenlenen yürüyüşte, "Gün gelecek devran dönecek darbeciler halka hesap verecek", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kahrolsun faşizm" sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklaması ise şu şekilde: 

"12 Eylül Faşist darbesinin üzerinden 39 yıl geçti. 12 Eylül’ün faşist generalleri hesap vermeden öldüler. Yargılamalar bir bir düşürüldü. İşkence davaları kapatıldı. İşkenceciler devlet kademelerine yönetici olarak atanıp ödüllendirildiler. Şimdiye kadar yönetime gelen tüm hükümetler darbecilerle hesaplaşmak yerine darbenin nimetlerinden faydalanmayı seçtiler. Hatta iyi darbe, kötü darbe sınıflandırması yapıp bazı darbeleri desteklerken bazılarına karşı çıktılar. Bazılarını da fırsata çevirip “Allahın bir lütfu” olarak gördüler. 

12 Eylül faşist darbesinin üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen bir hesaplaşma iklimi yaratamadık. 12 Eylül hala devam ediyor. Anayasası ile yargısı ile %10 barajı ile Tek tip elbiseyle, tutuklamalarla, baskılarla, saldırılarla, katliamlarla devam ediyor.
 

Ülkemizde yoksulluk diz boyu, Bir twet le ülke ekonomisi yerle bir olurken gece yarısı banka soyguncuları halkın cebinden para çalmaya devam ediyor. Hala içerde ve dışarda savaş tamtamları çalınıyor. Gözaltı ve tutuklamalar gün geçtikçe artıyor. Gazeteciler, Milletvekilleri, Belediye başkanları, Bilim insanları, Öğrenciler, Öğretmenler cezaevlerinde. Hükümet yeni cezaevlerini yapmakla övünür oldu.

Eğitim cemaatlere, sağlık üfürükçülere, emek patronlara, çevre madencilere teslim edilmiştir. İşçilere köylülere emekçilere yine açlık yoksulluk düşmüş halklarımıza ise zulüm reva görülmüştür.

Yeni ve Demokratik bir anayasa talebimiz halen daha görmezden gelinmektedir. Ülkeyi 12 Eylül darbe Anayasası ile yönetme kolaylığına sıkı sıkıya sarılmışlar yetmeyen yerlerde KHK’ler devreye girmiştir.

Ülkenin geleceği bir kişinin dudakları arasında, herkes onun ağzından çıkacak söze bakıyor. İnsan Hakları, Barış, Demokrasi, Basın özgürlüğü tamamen yok edilmiş durumda. Sahibinin sesi çanak medyadan başka bir ses çıkmasına izin verilmiyor. 

Bu ülkenin tarihi darbelerle toplu katliamlarla doludur. Bu darbelerle katliamlarla yüzleşmemiş olmak ve cezasız kalması; sokağa taşan ırkçı nefreti, katliamcı anlayışı, darbeci zihniyeti ve gerici yobaz ve faşist oluşumları çoğaltmaktadır. 

12 Eylül Faşist Darbesinin ürünü olan AKP faşizmine karşı, barışı demokrasiyi ve insan haklarını  “ama”sız ,“fakat”sız savunmak hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

12 Eylül askeri faşist darbesini aratmayacak ustalıkla geliştirilen dayatmalarla karşı karşıyayız. Gerekçesi ne olursa olsun belediyelere kayyum atanmasını asla kabul etmiyoruz. Halkın iradesine vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Seçilmiş Belediye Başkanlarının görevlerinin başına dönmesini bekliyoruz.

12 Eylül Faşist darbesinin 39. Yılında gördüğümüz bu tablo 12 Eylül’ün devam ettiği Hem de yeniden tahkim edilerek AKP eliyle sürdürüldüğü anlamına gelir. O gün “Bizim çocuklar başardı” diyenler bu gün de başarılarının devamını ellerini ovuşturarak izliyorlar.
 

Bu ülkeye Demokrasi, İnsan Hakları ve tüm Özgürlükler Anasının ak sütü kadar helaldir. Bizler, bu ülkede insani değerlerini ve vicdanlarını yitirmeyenlerle birlikte, tarafı insanlıktan yana olanlarla birlikte 12 Eylül’le hesaplaşmaya, onun devamı olan AKP faşizmi ile onurumuzla mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Darbe ve diktatörlük hevesiyle toplumsal yaşamımızı açık faşist bir rejimle yönetmek isteyenlere sessiz kalmayacağız. Ülkemizi ortaçağ karanlığına teslim etmeyeceğiz. İnsanlığımızı sahil kıyılarından, bodrum katlarından, gar önlerinden ya da düğün alanlarından toplamayacağız.
Kadınlarımıza, çocuklarımıza uzanan ağzı salyalı, örümcek kafalı kirli sapık zihniyetlerin barınmasına izin vermeyeceğiz. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın sesine ses vereceğiz.
Asla ve asla başka ülkelerin çıkarlarına ve topraklarına göz dikip tecavüz, işgal, taciz etmelerine göz yummayacağız. Her şart altında barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. 
 
Bilinmelidir ki, geçmiş mücadele deneyimlerimizi bugünün mücadele pratiklerimizle yeniden üreteceğiz… Unutmadık kaldığımız yeri. Son sözümüzü söylemedik daha. Bu hesabı kapatmadık. Devrimcilerin kapatmadığı hiçbir hesap kapanmış sayılmaz. 
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm

Gün gelecek devran dönecek darbeciler halka hesap verecek."
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun12 Eylül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burak 2019-09-13 08:26:22

güzel güzel yaşayın efendi olun adam olun hadi bakim şimdi dağılın...!