banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 110 işçi dolandırıldı

Samsun'da toplamda 110 işçi, iş vaadiyle dolandırılarak maddi zarara uğradı.

banner269

Samsun'da 110 işçi dolandırıldı

Samsun'da toplamda 110 işçi, iş vaadiyle dolandırılarak maddi zarara uğradı.

31 Ekim 2019 Perşembe 09:52
Samsun'da 110 işçi dolandırıldı

Olay Samsun'un Asarcık ilçesinnde meydana geldi. 110 inşaat işçisi Ukrayna'daki bir şirket tarafından dolandırılarak kişi başı 2 bin TL zarara uğradı.

Asarcık ilçesinde bulunan ve yurt dışında çalışmak isteyen 110 inşaat işçisi Ukrayna'nın Kiev şehrinde inşaat işçisine ihtiyaç olduğunu öğrendi. Bir aracı vasıtasıyla şirkete ulaşan işçiler, şirkete kimlik ve pasaport bilgilerini gönderdi.

110 inşaat işçisinin kimlik bilgilerine ulaşan şirket, işçilerden bir hesap açmasını istedi. Açılan hesap üzerinden uçak bileti alınacağını söyleyen şirket işçilerin hesaplarından 2 bin TL çekti.

Bankadan gelen arama sonrası dolandırıldıklarını anlayan işçiler, kendilerini dolandıran şebekeden şikayetçi oldu.

"BU KARTLARLA KİMSE İŞLEM YAPAMAZ DEDİLER"

Dolandırılan isimlerden biri olan  İbrahim Karaköse, “Ukrayna’daki bir inşaat firmasına 110 kişinin evraklarını verdik. Daha sonra bizden bir bankada hesap açmamızı istediler. Bu bankanın yetkilileriyle görüşme yaptık. Firmanın bizden banka kartının şifrelerini istediğini söyledik. Bu şifreleri verirsek başımıza sıkıntı gelir mi diye sorduk. Bu kartlarla kimse işlem yapamaz dediler. Biz de bundan sonra şifrelerimizi şirkete verdik. Bizleri ek hesaptan ikişer bin TL borçlandırmışlar. Asarcık’tan 110 kişi bu şirkete evraklarını yollamışlardı. Kartal, Gebze, İzmir ve Samsun Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçelerimizi verdik. 25 gündür bir sonuç alamadık. Bizler inşaatçıyız. Yurt dışında çalışmak istemiştik. Birkaç gün sonra olayı çözünce, çeteye düştüğümüzü anlayınca bütün arkadaşlarımızı arayarak, uyardık. Birçok arkadaşımız şu anda bankaya borçlandırıldı. Banka da şu anda bizden paraları istiyor. Bizler çeteden ayrı bankadan ayrı davacıyız. Biz mağdur olan bu 110 kişinin maddi manevi bütün haklarından faydalanmak istiyoruz” dedi.

"HESABIMIZDA PARA YOKTU"

110 işçiden biri olan Selahattin Emeç ise, “Hesaplarımızdan ikişer bin TL paramızı çektiler. Bunu bankanın açtığı ek hesabımızdan yaptılar. Yurt dışında çalışmak istiyorduk. Hesaplarımızdan para çekildiğini 2 gün sonra banka aracılığıyla öğrendik. Hesabımızda para yoktu. Boş kart istediler. Şifrelerimizi istediler. Uçak biletleri için para yatıracaklarını söylemişlerdi. Buna inandık. Cep telefonuna gelen onay kodunu istediler. Firma size para yatıracak biz de o parayı çekip size uçak bileti alacağız dediler. Buna inanarak onay kodunu verdik. Ertesi gün bankadan aradılar ve borçlu olduğumuzu söylediler” ifadelerini kullandı. 

"ÇETEDEN VE BANKADAN DAVACIYIZ"

Şirketin ek hesaba para yatırdığını zannettiklerini söyleyen Soner Bengi, “Para İstanbul’dan bir ATM’den çekilmiş. 2 bin TL çekmişler. ATM'ye para sıkıştırıyorlar. Para sıkıştırınca ATM hata veriyor. Bizim de kimlik bilgilerimiz ellerinde olduğu için bizim adımıza bankayı arıyorlar. Mağdur olduklarını söyleyip, 2 bin TL talep ediyorlar. Esnek hesabımız olmamasına rağmen bize 2 bin TL para yatırılıyor. Biz de paraları hesapta görünce şirket yatırdı zannettik. Halbuki bankanın açtığı ek hesapmış. Şimdi o parayı bizden geri istiyorlar. Çeteden ve bankadan davacıyız” dedi.

"KİMLİK BİLGİLKERİMİZ ŞAHISLARIN ELİNDE"

Mağdur olduklarını belirtenlerden biri olan Sezgin Vural ise yaptığı açıklamada “Ben de diğer arkadaşlar gibi firmaya pasaportlarımızı ve diğer kimlik bilgilerimizi göndermiştik. Şu anda bütün kimlik bilgilerimiz bu şahısların ellerinde bulunuyor. Herhangi bir işlem yaparlar diye korkuyoruz. Bankalarla sıkıntım olduğu için benden para çekememişler. Kimlik bilgilerimle değişik işlemler yapabilirler diye çekiniyoruz.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep 2019-10-31 10:21:59

geçmiş olsun hep gurbette geçen ömür şifrenizi niye veriyorsunuz

Avatar
hasan 2019-10-31 13:18:41

hem adamlara para çekmesi için gelen şifreyi verin hemde bankaya dava acin... ne ala memleket..aslında bankaya tazminat davasi acin 10 bin liralık...

Avatar
Ben asarcıklıyım ve 2019-10-31 14:09:37

Ulan asarcıklı olduğumdan utandım sizin aptallığınızdan. Bilet parası yatırılacaksa kart, şifre ve onay kodu değil iban gönderirsin. İban ile halledilir. Sizi dolandıranlar çok uğraşmamış belli. Geçmiş olsun yinede