banner388

Samsun'da 11 bin kişi istihdam edildi

Samsun'da 2018 yılının ilk dört ayında 11 bin 128 kişi istihdam edildi.

Samsun'da 11 bin kişi istihdam edildi

Samsun'da 2018 yılının ilk dört ayında 11 bin 128 kişi istihdam edildi.

13 Nisan 2018 Cuma 18:46
Samsun'da 11 bin kişi istihdam edildi

Samsun haber - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak'ı, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürleri karşıladı.


Samsun Valisi Osman Kaymak'a birifing veren İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, "İŞKUR Samsun İl Müdürlüğünde, kamu ve özel sektör iş yerlerinin talepleri ilan ediliyor ve uygun kişilerin yönlendirilmesi neticesinde talepler karşılanıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamaları düzenleniyor." dedi.

SAMSUN TÜRKİYE 6'INCISI

2018 yılının ilk dört ayında 11 bin 128 kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken Meydan, "Milli İstihdam Seferberliği kapsamında, Cumhurbaşkanımızın Çalışma Bakanlığına verdiği hedef doğrultusunda, 2018 yılında Samsun, 22 bin 110 kişiyi işe yerleştirme hedefinde ilk dört ayda 11 bin 128 kişiyi istihdam ederek, yüzde 50,33’le Türkiye’de 6’ncı sıradadır. 2018 yılında yayınlanan genelgeye göre, işsizlik maaşı alan vatandaş, İŞKUR’un danışmanlık hizmetinde kendisine bulunan üç işi ret etmesi durumunda işsizlik maaşı kesilir. Çalışma ve İş Kurumu tarafından, iş arayanlara, işverenlere, çalışanlara, öğrencilere, erlere, mahkûmlara, eski hükümlülere, engellilere yani çalışma hayatını ilgilendiren herkese iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün İstihdam Şurası’nda açıkladığı Teşvikler, İlave İstihdam Teşviki, Bir Senden Bir Benden Teşviki, Asgari Ücret Teşviki ve İş Başı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü (MEGİP) ve Kupon Yöntemi’dir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.04.2018 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
müberra taşçının yuvarlak gözlüğü 2018-04-14 00:24:30

istihdam edilse ne olacak dolar olmuş 4 küsür, enflasyon almış başını gitmiş, yoksulluk sınırı 5415 tl olmuş, 1600 lira asgari ücret ile 3-5 ay çalışacak ne zaman kovulacağı belli değil iş versen ne olur vermesen ne olur...