banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 10 hasta yakını 2 hemşireye saldırdı

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 10'un üzerinde hasta yakını 2 hemşireye saldırdı.

banner269

Samsun'da 10 hasta yakını 2 hemşireye saldırdı

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 10'un üzerinde hasta yakını 2 hemşireye saldırdı.

05 Eylül 2017 Salı 11:54
Samsun'da 10 hasta yakını 2 hemşireye saldırdı

Samsunhaber - Samsun'da bir sağlıkta şiddet vakası daha yaşandı. Tatil yapan vatandaşların daha sağlıklı bir bayram geçirmesi için görev başında hizmet veren 2 hemşire hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Edinilen bilgiye göre Samsun'un Salıpazarı ilçesi'nde bulunan Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 27 yaşındaki bedensel engelli F.K. hasta yakınları tarafından acile götürüldü. Daha sonra hastanın müşahede alanına götürülmesi için iki hemşire yardımcı oluyor.

GÖĞÜS, SIRT VE BACAKLARI MORARDI

Sedyenin yanında bulunan güvenlik kolunun arızalanması nedeniyle hemşireler güçlük çekerken sedyeden inmek istemeyen hastanın ve 10'un üzerinde hasta yakınının 2 hemşireye saldırdığı iddia edildi. 37 yaşındaki hemşire T.D. ve 25 yaşındaki R.K. hasta yakınlarından şikayetçi olurken, 37 yaşındaki hemşirenin göğüs, sırt ve bacak bölgelerinde darpa dayalı morarmalar oluştu.

Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, şiddete maruz kalan 2 hemşireye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak konunun takipçisi olacağını ifade etti. 

ACİLEN YASA GEÇMELİ

Sağlıkta şiddet yasasının acilen çıkması gerektiğine değinen Çakmak, "Artık sağlık şehidi diye bir kavram oluştu. Bu olaylar sürekli yaşanıyor, bunu yapanların idari cezalara çarptırılması gerekiyor. Bu yasının bir an önce çıkması gerekiyor. Bu olayların yapanın yanına kar kaldığı sürece, devam edecektir. Siyasetçiler sağlık çalışanlarını seçim malzemesi yapmaktan vazgeçmelidir" dedi.

TÜRKİYE 1'İNCİ SIRADA

Acil servislerde hastalar ve sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu ifade eden Çakmak, "Polikliniğe gitmesi gereken hastalar artık acil servislere gidiyor. Bu sefer gerçekten durumu ciddi olan hastalar mağdur olarak müdahalesi gecikiyor. Ve alanda da yetersiz sağlık çalışanı olduğu için hastalar beklentilerine cevap alamayıp tartışma yaşanıyor. Sosyal medyada bayramda üç kere 24 saat nöbeti tuttuğunu söyleyen sağlık personelleri var. Bu şartlarda çalışan bir insanın psikolojisi ne kadar sağlıklı olabilir. İşte sağlık çalışanları bu şartlarda çalışırken bir de şiddete uğruyor. Şiddetle söylüyorum hastane girişlerine polis kontrolünde x-ray cihazı konulmalı. Hasta yakınlarının ellerini kollarını sallayarak istedikleri şekilde hastaneye girmeleri kabul edilebilir gibi değil. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında resmi rakamlara göre günde 40 kişinin şiddete uğramasıyla 1'inci sırada yer alıyor. Bunu tartışmak gerekiyor" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.09.2017 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dilek Saraçoğlu 2017-09-05 17:22:11

Bazıları hak ediyor kimse kusura bakmasın

Avatar
Burcu 2017-09-06 01:46:04

Yorumları okuyorumda kanım dondu.Ne demek hak ediyorlar siz kim oluyorsunuzda bir insanın dayağı hak edip etmeyeceğinin kararını edebiliyorsunuz.Hastaneleri denetleyen birimler var işini kötüye kullanan personeller varsa zaten haklarında tutanak tutulup cezai işlem yapılıyor.Ayrıca sizin paranızla bizim maaşımız ödenmiyor asıl bizden kesilen vergilerle belkide siz yararlanıyorsunuzdur.4 sene üniversitede okusaydınız uykusuz bilmem kaç gece geçirseydiniz de sizde devlete sırtınızı dayasaydınız.İnsanların evde annesine babasına bakmadığı yerde bizler evde hasta anne babamızı çocuklarımızı bırakıp canla başla o insanlara evlattan öte bakıyoruz.Eksik noktalar olabilir yoğun çalışmadan dolayı insanlar tükenmişlik yaşayabilir ama bu hiç bir zaman bir insanın darp edilmesine oh iyi olmuş deme hakkını kimseye vermez!!!

Misafir Avatar
emre 2017-09-11 02:02:35 @Burcu

valla tatlım, devlet babamız ortalarda yok cezada kesmiyor, mecburen iş başa düştü vatandaş kesiyor, sen bu sitemini devlet babaya yap neredesin de, insanlar haklarını kendileri savunur olmuş de :)) sen daha dur orman kanunları gelecek yakında..

Beğenmedim! (0)
Avatar
erkan 2017-09-05 14:19:40

iyi sabahtn aksama kadar keyif yapsin hastanede revli.memjr personel acil bir gasta geldigi zaman baslarindan atmak kendi keyoflerine gore o servisten o servise hastayi yonlendiriyoruz diye surundirsunler sonrada ayak ayak uzerine atip kahve keyfi yapsinlar cok iyi oluyo boyle degilmi sayin baskanim gefenlerde samsun ilimize ait bir devlet hastanesine hasta goturdum sahsen butun personel keyifler icinde giris almak icin sadece 5r dakika bekletildim bu ne terbiyesizliktir onlar onlerindeki bilgisayarda canak okey oynama keyfi yapsinlar neskafe keyfi yapsinlar acil gelen hasta 1 saat bekletilsin oylemi sayin baskanim oncelikle siz haste personel denetimlerini sıkılaştırın sonrada hasta yakini hemsireye saldirmis doktora saldirmis haberler cok iyi boyle siz once hastane personel denetimlerini daha detayli bir sekilde arastirin daha cok hemsire doktor darp edilir bu sekilde zaten devletten maas alip oraya goreve geldiyse gorevini dyzenli yapacak bedava maas yok ohh ne guzel yasla sirtini devlete bedava maas cok iyi boyle degilmi hasta yakinlarina devletimiz suc bulmasn once personel egitimi ve denetimi yogunlastirilsin

Avatar
Adem kaya 2017-09-05 22:03:19

Tum devlet hastanelerinde busikintilar var basta sozlesmeli personel doktorlar ve saglik personelleri hastalar a karsi hosgoru lu olmasi gerekinken sanki niye geldin gibi tavirlar sergiliyorlar .bizim paramizla bize kaba dayilik yapiyorlar bence saldiranlar haklidir dyorum .

Avatar
doktor 2017-09-05 22:54:15

herkes işini yapıyor zaten kimsenin keyfi olarak kimseyi beklettiği filan da yok. darp etmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. birgün umarım iyi olmuş bazıları hakediyor diyenler için söylüyorum umarım sizleri muayene edecek doktor tedaviyi uygulayacak hemşire bulamazsınız ve yine umarım bu darp ve şiddet olayları sizin ve sizin yakınlarınızın da başına gelir..

Misafir Avatar
onur 2017-09-06 02:51:18 @doktor

laflara bak :)) bu ülkede bolca doktor ve o hemşirelerin yerine geçecek açıkda tonlarca hemşire var, için rahat olsun siz ve torunlarınız işsiz kalırda, yinede bakacak birileri çıkar..

Beğenmedim! (5)
Avatar
mehmet çal 2017-09-06 17:04:44

dokdor hemşireler işini yapıyor kimse sağlık çalışanları kötüleyemez sen insan gibi davrandıgın sürece karsındakide sana insan muamelesi yapar önce kendimize aynaya bakalım ondan sonra konuşalım dokdor hemşireler bizim baş tacımızdır.

Avatar
Misafir 2017-09-07 10:22:33

Ama bazilari hakediyor diyen kisiye söylüyorum.bir gün doktora ihtiyaciniz olursa ozaman baytara gidin size istediginiz gibi yardimci olur onlar.sorsan yesilkartlidir bide kalkmis hakediyor diyorlar

Avatar
Adil 2017-09-07 10:12:14

Adem kaya saglik calisanlari senden buyuk bir ihtimalle daha fazla vergi veriyordur. Devletten calisiyosan ve maasin odeniyorsa bilgi bizden kesilen vergilerle odeniyordur.