banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 1 tonda 36 gram altın bulundu!Eline toprağını alan ona koşuyor

52 yaşındaki Şenol Akkuş farklı bölgelerden gelen toprak numunelerini eleyerek içindeki altın oranını belirliyor.

banner269

Samsun'da 1 tonda 36 gram altın bulundu!Eline toprağını alan ona koşuyor

52 yaşındaki Şenol Akkuş farklı bölgelerden gelen toprak numunelerini eleyerek içindeki altın oranını belirliyor.

20 Haziran 2021 Pazar 14:12
Samsun'da 1 tonda 36 gram altın bulundu!Eline toprağını alan ona koşuyor

Denizli’de emekli Şenol Akkuş, yıllardır evinin altında numune olarak getirilen çeşitli toprak yapılarının içindeki altın oranını belirlemek için eleme yapıyor. Suyla elekten numune toprağı eleyip içindeki madenleri bulan Akkuş, mıknatıs yardımıyla elde ettiği mikron büyüklüğündeki maden parçacıklarının içinden demir parçacıklarını alıyor. Geri kalan madenler içinden büyüteç yardımıyla altın parçacıklarını tespit eden Akkuş, numune getirilen toprağın bulunduğu alandaki altın oranını da hesaplayabiliyor.

"SAMSUN'DA 1 TONDA 36 GRAM BULUNDUĞU SÖYLENİYOR"

Altın eleme işine merakla başladığını, hobi amaçlı yaptığı eleme işinden vazgeçemediğini belirten Akkuş, aylarca eleyip biriktirdiği altın tozlarını çeşitli yöntemlerle birleştirip 2-2 gram ağırlığında altın elde ettiğini ve bunu tamirat yapan kuyumculara gönderdiğini söyledi. Denizli’deki toprak yapısında altın oranının çok düşük olduğunu belirten Akkuş, “Gittiğim bölgelerde şüphelendiğim topraklardan numune alıyorum. Daha sonra aldığım numuneler ile dükkânımda altın tozunun olup olmadığına bakıyorum. Benim bu işi yaptığımı bilen arkadaşlar var. Bahçesinden, tarlasından veya dağlardan topladığı toprakları getirerek bakmamı istiyorlar. Hobi amacıyla severek yapıyorum. İsteyen arkadaşlarımın getirdiği topraklara bakarak, altının olup olmadığına bakıyorum. Altın oranı Denizli’de çok düşük. Mikro halde çıktığında değer mi değmez mi ayrı soru. Manisa, Uşak, Bergama taraflarında daha çok. Samsun’da 1 tonda 36 gram bulunduğu söyleniyor. Elazığ’da 1 tonda 80 ile 85 gram arasında bulunduğu söyleniyor. Türkiye’de altın var, bol miktarda çıkıyor. Altınları bayağı bir biriktiriyoruz. 2-3 gram olduğu zaman eritiyoruz. Daha sonra eriyerek birleşen altınları kuyumcu ya da altın tamircilerine veriyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunToprakAltın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2021-06-24 10:36:50

altın diye diye doğanın anasını bellediniz ne ağaç kaldı ne orman

Avatar
Fatih 2021-06-26 09:12:56

Samsun Kurugökçe mevkiinde bol miktarda altın var...