banner388

Samsun CHP İl Başkanı'ndan ramazanda yapılan programlara eleştiri geldi

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Ramazan ayında televizyonlarda yayınlanan programların insanların birbirine düşürecek derecede yayınlar olduğunu belirtti.

Samsun CHP İl Başkanı'ndan ramazanda yapılan programlara eleştiri geldi

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Ramazan ayında televizyonlarda yayınlanan programların insanların birbirine düşürecek derecede yayınlar olduğunu belirtti.

07 Haziran 2017 Çarşamba 11:56
Samsun CHP İl Başkanı'ndan ramazanda yapılan programlara eleştiri geldi

Samsun Haber - 11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi, vatandaşlarda bu bereketli ayı güzel bir şekilde yaşamanın ve bu aya kavuşmanın huzurunu yaşamaya başladı. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz  ise bu ayda yapılan televizyon programlarına eleştirilerde bulunan açıklamalarda bulundu..

''Bu kutsal ay, insanları ibadete zorlama, onları baskı altına alma ayı değildir.''

Ramazan ayında yapılan programların provokatif yayınlar içerdiğini belirten Tufan Akcagöz, " Ramazan ayı ibadet ayıdır. Ramazan ayı, sevgi ayıdır. Huzur içinde geçirmemiz tavsiye edilen bir aydır. Bu ayın ruhuna uygun olarak geçirilmesi icap eder. Bu kutsal ay, insanları ibadete zorlama, onları baskı altına alma ayı değildir. Bu gibi konularda dikkatli olmak zorundayız. Biz böyle gördük. Doğrusu da budur. İsteyen ibadet eder, isteyen etmez. Kimsenin ibadeti, bir diğerini kurtaracak değildir. Bu nedenledir ki; ülkemizin sosyo-politik yapısı da bunu gerektirir, her Türk vatandaşı birbirine saygı duymak zorundadır. Saygı ortadan kalktı mı, iç barış da zedelenmeye başlar. " dedi.

Ramazan aylarında yapılan programların denetlenmesi gerektiğini ifade etti

Bu aylarda yayınlanan programların denetim altında olması gerektiğini ifade eden Akcagöz, " Oruç tutmayana karşı şiddeti makul gören açıklamalarla dolu televizyon programlarına tanık oluyoruz. Sözde dini program. Hele ki Ramazan ayındayız ve bu tip programlar mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Ramazan ayını kendileri açısından rant ayına çeviren bir kısım sözde din hocasının, televizyon ekranlarındaki ayrıştırıcı, düşmanlığa tahrik edici açıklamaları gün geçtikçe daha da tehlikeli bir boyut alabilir. Bu nedenle, vatandaş olarak da, siyasetçi olarak da uyarı görevimizi yapmak boynumuzun borcudur. Bu coğrafyada, seksen milyon hep beraber yaşamak zorundayız. Bunun için ve bunun da farkında olarak, birliğimizi ve huzurumuzu hedef alan vakıaları görmezden gelmemeliyiz. Televizyon kanalları, devlet tarafından denetleniyor. Ben de ihbar ediyorum ki, bir takım programlarda Ramazan sohbeti adı altında halk, kin ve düşmanlığa tahrik ediliyor. Devlet, denetleme görevini layıkıyla yerine getirmelidir." diye konuştu. 

Son Güncelleme: 07.06.2017 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.