banner388

Samsun Çevre Platformu'ndan OHAL'e tepki

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Samsun Çevre Platformu'ndan OHAL'e tepki

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle açıklama yaptı.

05 Haziran 2017 Pazartesi 15:48
Samsun Çevre Platformu'ndan OHAL'e tepki

Samsun haber - Samsun Çevre Platformu, nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı ve Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ yaptığı açıklamada, "Ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde 'Doğaya dönüş' temalı 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlarken ekosistemi ve doğayı tahrip edici faaliyetler ne yazık ki gündemimizden düşmemektedir. 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişiminden buyana OHAL ile yönetilen ülkemizde ÇED mevzuatlarını basitleştirip formaliteye çeviren pek çok yasa ve yönetmelik düzenlemesi ile tüm doğal yaşam alanlarımız ve kültürel mirasımız hukuksuzca talana açılmıştır. OHAL uygulaması halkın kendi yaşam alanlarına sahip çıkma, çevre ve yaşam mücadelesini önleme bahanesi haline getirilmiştir" dedi.

Çarşamba Ovası'nda kömürlü santral projesi olduğunu hatırlatan Özdağ, "Elbette enerji üreteceğiz, yeraltı zenginliklerimizi değerlendireceğiz, sanayileşeceğiz. Ancak bunları yaparken özellikle sürdürebilirlik kavramını ve çevresel değerleri göz önüne tutmanın zorundalık olduğu döneme girmiş bulunmaktayız.  Unutulmamalıdır ki temel sorunumuz doğal kaynağın yani havamızın suyumuzun ve toprağımızın korunmasıdır. Doğa ve doğal kaynağımızı koruyamazsak doğaya dönüşte olmayacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.