banner388

Samsun cayır cayır yanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, son 2 günde 82 yangın çıktığını söyledi.

Samsun cayır cayır yanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, son 2 günde 82 yangın çıktığını söyledi.

09 Ekim 2017 Pazartesi 13:06
Samsun cayır cayır yanıyor

Samsun haber - Samsun'da son günlerde yangın vakaları giderek artıyor. Samsun'daki yangın vakalarına dikkat çeken Zengin, genel olarak anız yangınları olduğunu belirtti.

Vatandaşların tarlalarını ateşe verdiğini söyleyen Zengin, "Hasat sonrası ve fındıkçıların fındık toplamadan sonraki yaptıkları temizlik işlemleri sonucu yangınlar meydana geliyor. Uyarılarımıza rağmen tarlalarını vatandaşlarımız ateşe vererek yakıyor. Özellikle 7 ve 8 Ekim tarihinde kişilerin etkisiyle kuruyan arazilerin yakıldığını görüyoruz. Özellikle çeltik tarlalarının da kontrollü şekilde yakıldığını görüyoruz. Dün bize saat 13.00 itibariyle ihbarlar gelmeye başladı ve bu ihbarlar akşam 18.00’e kadar da devam etti. Dün itibariyle Samsun genelinde anız ve orman yangını olmak şartıyla 48 olay meydana gelmiş. Bu olayları küçük çaplı olaylar olarak görmemek gerekir. Bunlar ciddi bir yoğunluğu meydana getirdi. Özellikle Tekkeköy ilçesinde ciddi arazi yangınlarına şahit olduk" dedi.

82 OLAYA MÜDAHALE ETTİK

Bafra, Çarşamba ve Havza ilçelerinde bu tür yangınlara şahit olduklarını söyleyen Zengin, "Ekipler bu yangınlara ciddi şekilde müdahalelerini yaptı. Biz istirahatli personellerimizi bile seferber ettik. Akşam 20.30 gibi çalışmalarımız neticesinde tüm olaylar son buldu. Biz vatandaşlarımızdan bu anızları yakmamalarını rica ediyoruz. Anızın yakılmasının yasaklandığını biliyoruz. Ancak bunlar temizlik adına yakıldığında bazen istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınıyor. Dün sıkıntılı bir gündü. İhbarların kesilmediği bir gündü. Yoğun bir gün geçirdik ve hafta sonu toplamda 82 olaya müdahale ettik" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.