banner388

Samsun – Çarşamba Havalimanının ne zaman açılacağı belli oldu

Samsun Valisi Osman Kaymak, bakımda olan Samsun – Çarşamba Havalimanında incelemelerde bulundu.

Samsun – Çarşamba Havalimanının ne zaman açılacağı belli oldu

Samsun Valisi Osman Kaymak, bakımda olan Samsun – Çarşamba Havalimanında incelemelerde bulundu.

04 Kasım 2017 Cumartesi 18:35
Samsun – Çarşamba Havalimanının ne zaman açılacağı belli oldu

Samsun Haber Samsun – Çarşamba Havalimanını yerinde inceleyen Samsun Valisi Osman Kaymak, havalimanının 7 Kasım 2017 tarihinde açılacağını hatta ilk uçağın aynı gün sabah saat 07.50’de ineceğini söyledi.

Bugün Çarşamba ilçesinde bir takım incelemelerde bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak daha sonra Samsun – Çarşamba Havalimanına gitti. Burada pisti inceleyen Vali Kaymak, yetkililerden bilgi aldı.

İLK UÇAK 7 KASIM SAAT 07.50’DE İNECEK

Havalimanı hakkında bilgi veren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Havalimanımızın pistindeki sorun nedeniyle 7 Ağustos’ta inşaat başlamıştı. Bizde zaman zaman inşaatı kontrole gelmiştik. O zamanlarda da halkımıza 7 Kasım’da havalimanının hizmete açılacağını duyurmuştuk. Şuanda da 7 Kasım Salı günü planlandığı şekilde açılacak. Şuanda aldığımız bilgilere göre havalimanının inşaatı tamamen bitmiş durumda, temizlikleri yapılıyor. İnce işler yapılıyor. Hatta şuanda bile uçaklar havalimanına gelebilir. O yönüyle inşallah Salı günü ilk uçak 07.50’de inecek. Ondan sonra da devam edecek” dedi.

Havalimanı pistinin 3 aylık bir sürede tamamlandığının altını çizen Vali Kaymak, “Bu inşaatın normalde bitim süresi daha uzundu. Biz müteahhit arkadaşlarımız ile Samsun’un bu sorunu kaldırmasının güç olacağını söyledik. Havalimanı kapanında insanlarımız bunun yokluğunu acı bir şekilde hissettiler. Samsun bundan çok zarar gördü. Allah’a şükürler olsun çalışan arkadaşlarımız ve müteahhitimiz bahsedildiği gibi 3 aylık bir süreç içerisinde tamamladılar” diye konuştu.

2 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ HAVALİMANI

Piste yaklaşık olarak 40 bin metrekare kaplama beton yapıldığını belirten Vali Kaymak, “Elektrik altyapıları yeniden yapıldı. Kuleden otomatik kumanda sisteminin son halleri yapıldı. İtfaiye yolları yapıldı. Birde uçakların dönüşü için ilave apron yapıldı. Önceki pilotun sağında kalıyordu. Kurallar gereği bu dönüşler pilotun solunda olması gerekiyordu. Bizde bunun doğrusunu yaptık.  Havalimanına ikinci bir yedek pist çalışması da var. Mevcut havalimanının yanına yapılması planlanıyor. Yine havalimanımızda terminal binası için de proje çalışmaları devam ediyor. Terminal binası da iç hat ve dış hat olmak üzere genişleyecek. 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız var” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.