banner388

Samsun Çarşamba Havalimanı o tarihte açılıyor

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapalı olmasıyla ilgili Şantiye Koordinatörü ve Şefi Muzaffer Çaylı, pistin açılacağı tarihi açıkladı.

Samsun Çarşamba Havalimanı o tarihte açılıyor

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapalı olmasıyla ilgili Şantiye Koordinatörü ve Şefi Muzaffer Çaylı, pistin açılacağı tarihi açıkladı.

08 Eylül 2017 Cuma 09:25
Samsun Çarşamba Havalimanı o tarihte açılıyor

Samsun haber - 17 yıldır kesintisiz hizmet veren Samsun Çarşamba Havalimanı pistinde oluşan 19 cm.'ye varan çökmeler nedeniyle 7 Ağustos 2017 tarihinde 3 ay süreyle kapatıldı. Bakım ve onarım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken yolcular bu süre zarfında Merzifon, Sinop ve Ordu-Giresun Havalimanlarına yönlendiriliyor. 1 milyon 700 bin yolcunun kullandığı havalimanındaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için işçiler gece gündüz çalışıyor.

Pistin iki bölümünde yaşanan çökmelerle ilgili konuşan Şantiye Koordinatörü ve Şefi Muzaffer Çaylı, “Biz havalimanındaki çalışmalarımıza 7 Ağustos tarihinde başladık. Şu anda pistin iki bölümünde çöken yerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bulunduğumuz yer pistin 2. bölümüdür. Burası yaklaşık 156 metre. Buradaki çöken bölümleri alarak kaya dolgusu yapıyoruz. Dolgudan sonra da diğer faaliyetleri yapacağız. 1. bölüm diye adlandırdığımız bir alan var. Burası 216 metre. Bu iki bölümü 90 günlük bir sürede bitirmek üzere hızlı bir şekilde çalışıyoruz" dedi.


8 KASIM'DA İLK UÇAK KALKACAK

Pistin tamamının derz dolgularının yenileyeceğini belirten Şef Çaylı, "Bir başka işimiz de itfaiye yolunu sivil havacılığın istediği standartlara uygun hale getirip tamamlamayı düşünüyoruz. Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinden başladık ve bayram tatilimizi de kısa tuttuk. Bize verilen sürede havalimanının tekrar hizmete açılması için yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bir aksilik çıkmazsa bize verilen süre içerisinde çalışmalarımız tamamlanacak. Bu ayın 22’sinde zayıf beton diye adlandırdığımız beton çalışmamıza başlayacağız. Akabinde ise kaplama betonuna geçip işlemlerimizi yapacağız. 8 Kasım tarihinde uçağın tekerini piste koyacağı şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 08.09.2017 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
qwerty 2017-09-08 09:46:05

ÇALIŞMALAR YETERSİZ VE ÇOK YAVAŞ.