banner388

Samsun-Çanakkale Arası Roman Kardeşliği

Canikli 55 Roman öğrenci, Canik Belediyesi ve Yavuzselim İlkokulunun ortak projesi kapsamında Çanakkale'ye gitti.

Samsun-Çanakkale Arası Roman Kardeşliği

Canikli 55 Roman öğrenci, Canik Belediyesi ve Yavuzselim İlkokulunun ortak projesi kapsamında Çanakkale'ye gitti.

09 Mart 2017 Perşembe 15:03
Samsun-Çanakkale Arası Roman Kardeşliği

Samsun Haber - Canik Belediyesi öncülüğünde Yavuzselim İlkokulu'da öğrenim gören 55 Roman öğrenci için düzenlenen Çanakkale Gezisi yolculuğu öncesi okul bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Öğrencileri anlamlı yolculuklarına, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen ve meclis üyeleri uğurladı.

ROMAN ÇOCUKLAR KAYNAŞACAK

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gelecek nesiller için değerler eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceği olmaz anlayışından yola çıkarak öğrencilerimiz için dönem dönem tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi öğrenmeleri için bu tür geziler organize ediyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz tarihin yazıldığı toprakları görsünler, o duyguyu yaşasınlar. Bu bakımdan bu gezinin anlamlı ve önemli olduğuna inanıyorum. Bir bakıma tarihimizi çocuklarımıza yerinde öğretiyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında Roman çocuklarımız oradaki Roman çocuklarla tanışacak ve kaynaşacak. Daha sonra ise Çanakkale’deki Roman yavrularımızı şehrimizde ağırlayacağız" dedi.

BİZDEN SELAM GÖTÜRECEKLER

Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığının, uğruna ne bedellerin ödendiğinin Çanakkale'de saklı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "İnşallah öğrencilerimiz, vatanı, milleti, inancı ve onuru için yaşamlarını feda eden, kanlarıyla suladıkları Çanakkale'yi geçilmez ilan eden şehitlerimize bizlerden selam götürecekler. Böyle anlamlı bir organizasyona imza attığımız için son derece mutluyuz. Belediye olarak her yıl 'Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda' projemiz kapsamında da gençlerimizi kurtuluş mücadelesinin başladığı şehirlere gönderiyoruz. Bundan sonra da öğrencilerimizi bu tür gezilere göndermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.