banner388

Samsun Büyükşehir Belediyesinden Önemli Uyarı

Kışın etkisini göstermesiyle beraber Samsun Büyükşehir Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı, ancak vatandaşlardan kapalı yollar hakkında asılsız ihbarlarda bulunmamaları gerektiğinin uyarısında bulunuldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden Önemli Uyarı

Kışın etkisini göstermesiyle beraber Samsun Büyükşehir Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı, ancak vatandaşlardan kapalı yollar hakkında asılsız ihbarlarda bulunmamaları gerektiğinin uyarısında bulunuldu.

30 Kasım 2016 Çarşamba 18:15
Samsun Büyükşehir Belediyesinden Önemli Uyarı

Samsun'da kar yağışı etkili olmaya başlarken, Samsun Büyükşehir Belediyesi de il genelinde kış ayı boyunca karla mücadele için 200 iş makinesi ile 300 personelle mücadele edeceklerini açıkladı. Samsun'da Vezirköprü, Ladik, Kavak ve Havza ilçelerinde kar yağışı başlamasıyla teyakkuza geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçen yılki başarıyı bu sene de yakalayacaklarını belirttiler.

Kar yağışından korkmadıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Her ilçede ayrı ekip oluşturduk, örgütlenmemiz Karayolları Bölge Müdürlüğü ile örtüşüyor ve ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğünün de her ilçede şube müdürlükleri var. Halkımız geçen yıl karla nasıl mücadele ettiğimizi gördü. Deneyimli ekibimizle kar yağışından korkmuyoruz. Greyder, yükleyici, dozer, kar kürüme araçlarımızla karla mücadeleye hazırız. Kar mücadelesi ihalemizi yaptık, fakat yeterli rekabet ortamı oluşmadığından ve de verilen teklifler çok yüksek olduğunda iptal ettik. 21 Aralık'ta ihale tekrar edilecek, o zmana kadar da mücadele gerektiren bir yağış olursa her türlü ekip ve ekipmanımız şu anda makine parklarımızda hazır olarak bekletilmekte. Geçtiğimiz yıllarda bazı vatandaşlar asılsız ihbarlarla, kendi yollarının açılması için hastam var, yaralım var vs. diyerek yanlış ihbarlarla bizi oralara çektiler. Biz bu asılsız ihbarlara yetişelim derken belki de farkında olmadan daha acil olan bir yerdeki çalışmayı kesip, ihbar gelen noktaya yöneldik. Bir bakıyoruz, adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş, sırf bu yüzden bize yolu açtırıyorlar. Kendi kolaylıklarının sağlanması adına asılsız ihbarlarda bulunanların, başkalarının hayatını kaybetmesine sebep olacağını düşünmeleri gerekmekte, çünkü bu bir vebaldir. Bir insanın ölümüne sebebiyet vermek önemli bir vebaldir, bu nedenle de bu tür ihbarlar yapılırken asıl gerekçelerini, mesela arabamın önüne kar geldi çıkartamıyorum yardımcı olur musunuz desinler, biz de elimiz rahatladığında gidip onu da kurtaralım” diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.12.2016 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.