banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Büyükşehir Belediyesinden dar gelirliye ayda 292 lira taksitle ev

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 292 liradan başlayan taksitlerle 132 konutu dar gelirli vatandaşlara ihale usulüyle satacak. İhale, 4 Temmuz 2017 tarihinde saat 09:30'da başlayacak. Belediye tarafından yapılan duyuruda ihaleye katılım için gerekli evraklar ve ilan detayları açıklandı.

banner269

Samsun Büyükşehir Belediyesinden dar gelirliye ayda 292 lira taksitle ev

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 292 liradan başlayan taksitlerle 132 konutu dar gelirli vatandaşlara ihale usulüyle satacak. İhale, 4 Temmuz 2017 tarihinde saat 09:30'da başlayacak. Belediye tarafından yapılan duyuruda ihaleye katılım için gerekli evraklar ve ilan detayları açıklandı.

15 Haziran 2017 Perşembe 12:14
Samsun Büyükşehir Belediyesinden dar gelirliye ayda 292 lira taksitle ev

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesinde inşa edilen 2+1 konut tipinde 82 metrekare büyüklüğünde 132 konutu dar gelirli vatandaşlara düşük taksitlerle ihale ile satışa sunacak.


Satışı gerçekleştirilecek olan konutların özellikleri, satış bedelleri, peşin satış bedelleri, geçici teminat bedelleri ve taksitli satış fiyatları belediyenin yaptığı duyuruda yer aldı. İlk etapta satışı gerçekleşecek olan 15 konutun ihalesi 4 Temmuz 2017'de saat 09:30'da yapılacak.










İhale Şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içerisinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'ndan temin edilebilecek. Satışa çıkarılacak olan konutlara alıcı çıkmaması durumunda yeniden ihaleye çıkılmadan belirlenen satış fiyatları üzerinden 28 Aralık 2017 tarihine kadar satış işlemi yapılacak.

İhaleye İştirak edecek olanlar aşağıdaki belgeleri ibraz edeceklerdir.


İstekli gerçek kişi olmak kaydıyla:

a)      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
b)      İhale tarihi itibariyle Samsun İlinde ikamet edildiğini gösterir İkametgâh Belgesi,(Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır.)
c)      İhaleye girecek kişinin noter onaylı imza sirküsü, (Noterde tanzim edilecektir.)
d)      Adres Beyannamesi, (Büyükşehir Belediyesi Emlak Şube Müdürlüğünde tanzim edilecektir.)
e)      İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunanın noter tasdikli vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,
f)      Geçici teminat,(2886 Sayılı DİK’da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler)(İhale saatinden önce Büyükşehir Belediyesi veznesine yatırılacaktır.)
g)      İhaleye katılanın Büyükşehir Belediyesine problemli borcu ve ilişiği olmadığına dair belg,e (Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğünden alınacaktır.)
h)      2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair belge, (Büyükşehir Belediyesi Emlak Şube Müdürlüğünde tanzim edilecektir.)
i)      Dar gelirli olduğunun tespiti amacıyla, hane halkı gelirinin en fazla aylık net 3.510,15 TL. olduğunu kanıtlayan belgeler;

Başvuru sahibi evli ise;

Kendisi ve eşinden çalışan varsa kendisinin ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler, (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)
Başvuru sahibi veya eşinden herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri,
Başvuru sahibi veya eşi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.


Başvuru sahibi bekar ise;

Kendisinin çalışması durumunda, gelirini kanıtlayan belgeler, (tabi olduğu, çalıştığı sosyal güvenlik kurumundan çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordrosu, maaş belgesi vb.)
Başvuru sahibi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgesi,
Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.


İstekliler ihale evraklarını ihale saatinde komisyona sunacaklar ve evrakları uygun olanlar tekliflerini sözlü olarak vereceklerdir.


İstekliler isterlerse ihale evraklarını ihale saati olan 09.30’a kadar sıra numaralı makbuz karşılığında Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına (Encümen Kalemi)’ da verebileceklerdir. İhale evrakları ile birlikte yazılı tekliflerini 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa uygun olarak teslim eden, ancak 1.fıkrada belirtilen sözlü artırmaya katılmayanların yazılı teklifleri son ve kesin teklif olarak kabul edilir.


Ayrıca istekliler isterlerse ihale saati olan 09.30’a kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37 nci madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri teklifleri iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebilirler. Posta ile göndermelerde olabilecek gecikmeler kabul edilmez.


Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir.

Son Güncelleme: 16.06.2017 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.