banner388

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Canik’e destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçilere sertifikalı korunga tohumu dağıttı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Canik’e destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, çiftçilere sertifikalı korunga tohumu dağıttı.

12 Ekim 2017 Perşembe 15:13
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Canik’e destek

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü kırsal kalkınmaya destek sağlamak için çiftçilere sertifikalı korunga tohumu dağıttı.

Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, çeşitli alanlarda eğitimlerle destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Canik Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE)’nde 46 çiftçiye eğitim verildi. 

5 TON TOHUM DAĞITILDI

Tarla Bitkileri Bölümü uzmanlarından Dr. Necda Çankaya, çiftçilere çeşitli konularda eğitim verirken 60 çiftçiye 200 çuval olmak üzere toplam 5 ton sertifikalı korunca tohumu dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tohumlar 400 dekarlık alanda ekilecek.

Canik İlçe Tarım Müdürü Galip Baykal yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi, Canik Kaymakamlığı ve ilçe tarım müdürlüğümüz işbirliği ile ilçemizde, milli tarım projesi kapsamında yem bitkilerinin tekniğine uygun ve sertifikalı tohum kullanılarak tarımın geliştirilmesine çalışıyoruz. Bu eğitim toplantısını da hayvancılıkta kaliteli kaba yem üretiminin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir çalışma olarak görüyoruz” dedi.


EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir “İl tarım müdürlüğümüz, KTAE’de  yem bitkilerinde uzman arkadaşlarımızla beraber bir günlük korunga eğitim çalışması yaptı. Korunga nasıl ekilir, nasıl hasat edilir, nasıl sulanır ve yetiştirilmesi şartları nasıldır gibi konularda bilgiler verdi. Biz de çiftçilerimize de sertifikalı tohum dağıttık. Bundan sonra eğitimlere diğer ilçelerimizde de devam edeceğiz. Bu eğitimlerle ata erkil tarım değil, yeni, güncel, modern ve bilinçli tarım yapılmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.