banner388

Samsun Büyükşehir Belediyesi pilot kurum seçildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesinin uygulanması için pilot kurum seçildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi pilot kurum seçildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesinin uygulanması için pilot kurum seçildi.

17 Eylül 2018 Pazartesi 14:27
Samsun Büyükşehir Belediyesi pilot kurum seçildi

Samsun haber - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği ve ülke genelinde yaymayı hedeflediği Sıfır Atık Projesinin uygulanması için Samsun Büyükşehir Belediyesini pilot kurum seçti.

İsrafın önlenmesi için geliştirilen projede atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını amaçlanıyor. Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği proje ilk olarak Samsun genelinde başladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada “Mevcut şartlarla atıklarla mücadele etmek mümkün değil. Atıklarımızı ayrıştırarak biriktirirsek, doğaya geri dönüşlerde o kadar başarılı oluyor. Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde ve himayesinde devam eden bu projenin ülkemiz için son derece önemli olduğunu ve hem ekonomimiz hem de çevre kirliliği açısından çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Biz Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak projenin başından bugüne kadar planlı ve sistematik bir çalışma programı ile katkımızı artırarak sürdürüyoruz. Bilgilendirme levhalarımızla, masa üstü broşürlerimizle, afiş ve billboardlardaki reklam ve tanıtımlarla da projemizi anlatmaya ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.