banner388

Samsun Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin yanında

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden Bafra'daki 10 çiftçiye büyük destek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin yanında

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden Bafra'daki 10 çiftçiye büyük destek.

05 Haziran 2017 Pazartesi 14:26
Samsun Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin yanında

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Büyükşehirden destek alan çiftçiler kazançlarını ve ürün çeşitliliğini arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çalışmaları aynı zamanda bölge tarımının gelişmesini sağlıyor.
 

Son olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Bafra ilçesindeki çiftçilere can suyu oldu. 10 çiftçinin destek istemesi üzerine geçtiğimiz yıl 35 bin enginar fidesi dağıtıldı. Bafra ilçesinde bulunan Kaygusuz, Karaguç, Aktekke, Sarıköy, Balıklar ve Bakırpınar köylerinde 200 dekarlık arazide enginar ekimi yapıldı.

HER KONUDA DESTEKLİYORUZ


Yaşanan sevindirici gelişmenin talebi artırdığını ifade Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir yaptığı açıklamada, “Proje kapsamında ne yapmak istediğini bilen, proje sahibi, istekli ve elini taşın altına koyan çalışkan çiftçilerimizi her konuda destekliyoruz. İnsanların üretimine katkıyı artırmak amacıyla desteklerimiz üreten ve elini taşın altına koyan çiftçilerimizin yanındadır. İlçe müdürlüklerimiz ile birlikte arazide çiftçilerimizle bir araya gelerek, taleplerini ve sorunlarını öğrenip çözümler üretiyoruz. Bu kapsamda Enginar yetiştirmek isteyen 10 çiftçimizi destekledik. Ortaya çıkan manzara ise hepimizi mutlu etti. İnşallah seneye bu verim ve çiftçilerimizin kazancı daha artacak.” dedi.  

SONUÇ MÜKEMMEL


Bafra Gıda Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Muharrem Nas ise “Pazarlamaya ilişkin neler yapılabileceğiyle ilgili araştırmalar yaptıktan sonra projemizi hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettik. Geçen mayıs ayında fidemizi alıp enginar üretmek isteyen 10 çiftçimize dağıttık. Ortaya çıkan verim ise mükemmel. Bir fideden 25 baş enginar çıktı. Şuan toptan tanesine 1 TL’den alıcı buluyoruz. Bafra’da bir gıda firmamız var. Onlar gelip ürünü alıyorlar. Bir dönümde yaklaşık bin tane enginar fidanımız oluyor. Bir dekar alandan 8 bin TL gelir elde etmek mümkün. Diğer ürünlere oranla enginar daha karlı. Biz buradaki üretimi artırarak özellikle kış ayında yaşanan açığı kapatmayı hedefliyoruz. İnşallah üretimi giderek yaygınlaşacak.“ diye ifade etti. 

ENGİNARA TALEP VAR
   

Enginar üreticisi Ziraat Mühendisi Şaban Özer de “Farklı bir ürün yetiştirmek istediğimizden yola çıkarak enginarda karar kıldık. Enginara bölgemizin pazarında talep var. Tüketimi çok ve ekonomik değeri yüksek. Diğer ürünlere göre daha avantajlı bir ürün olması sebebiyle enginar yetiştiriyoruz. Her sene yeni şeyler öğrenerek kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Bölgemize uygun bütün çeşitleri deneyip ektik. Şuan imparator çeşidini yetiştiriyoruz. 40 dekara yakın ekilişimiz var. Ürünlerimizi Ankara, İstanbul gibi şehirlere de gönderiyoruz.” Şeklinde konuştu  

Son Güncelleme: 05.06.2017 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.