banner388

Samsun Bir Hayal Gerçek Oldu

İç savaşın devam ettiği Halep’ten ayrılarak Türkiye’ye gelen 9 yaşındaki Sibel Babilli, Canik Belediyespor kadrosuna katıldı.

Samsun Bir Hayal Gerçek Oldu

İç savaşın devam ettiği Halep’ten ayrılarak Türkiye’ye gelen 9 yaşındaki Sibel Babilli, Canik Belediyespor kadrosuna katıldı.

10 Aralık 2016 Cumartesi 14:05
Samsun Bir Hayal Gerçek Oldu

Yaklaşık 3 yıl önce ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesi ile birlikte Samsun’a gelen 9 yaşındaki Sibel Babilli, Altyapı Antrenörleri Mehmet Küntüşlü ve Can Küntüşlü eşliğinde Canik Belediyespor’da basketbol öğrenmeye çalışıyor. Minik Sibel, 3. Sınıfa gittiği okulunda da takım arkadaşlarınca da çok seviliyor.

Sibel:Ne olur çocuklar ölmesin
İdmanlarda antrenörlerin her dediğini yapmaya çalışan Sibel, Halep’te yaşadığı günleri unutamayacağını söyledi. Minik Sibel, “Suriyeliyim. 3 yıl önce buraya geldik. Buradaki arkadaşlarımı seviyorum. Basketbol oynamayı çok seviyorum. Televizyonda Halep’in bombalandığını gördüğümde çok üzülüyorum. Türkiye’ye annem, babam ve kardeşlerim ile birlikte geldik. Halep’te bombalar patlıyor. Uçaklar uçuyor, binalar vuruluyor ve çocuklar ölüyor. Ne olur çocuklar ölmesin” dedi.
Sibel’in 3-4 haftadır basketbol oynadığını Mehmet Küntüşlü, “Suriye’den çocuklarımıza biz ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Onları topluma kazandırma açısından güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizde de Halepli Sibel Babilli var. Yaklaşık olarak 3-4 haftadır basketbol çalışmalarına geliyor. Çok yetenekli. Başta Canik Belediye Başkanımız Osman Genç olmak üzere tüm takım ve yönetim olarak bu kızımızla ilgileniyoruz. Geçende küçük kızımızın yaptığı konuşması bizim çok hoşumuza gitti. Halep’te yaşananları dile getirdi” diye konuştu.
Takım arkadaşları ve ablaları olarak Sibel’e her zaman destek çıkacaklarının altını çizen Canik Belediyespor Yıldızlar Takım oyuncusu Merve Albayrak, “Biz bu kulüpte kardeşiz. Sibel’e elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz
” şeklinde konuştu.
Minik Sibel, takım arkadaşlarına Halep’te yaşananları kağıda yazdığı notu okuyarak paylaştı.
 

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:23
Anahtar Kelimeler:
SuriyeCanik Belediyespor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.