banner388

Samsun baştan aşağı boyanıyor

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun mükemmel bir organizasyona ev sahipliği yapacak

Samsun baştan aşağı boyanıyor

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun mükemmel bir organizasyona ev sahipliği yapacak

26 Mayıs 2017 Cuma 09:20
Samsun baştan aşağı boyanıyor

,Samsun sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceği olimpiyatlara dört koldan hazırlanırken Büyükşehir Belediyesi'de şehrin görünümünde tazelenmeye gidiyor

18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde hazırlıklara devam edilirken şehrin estetik görünümü çerçevesinde de bazı mahallerde yenilenmeye gidliyor.
Bu kapsamda söz konusu mahallelerde sıvama ve boyama çalışmaları başlatılırken kentin noktalarında da daha estetik görseller yaratılarak deyim yerindeyse Samsun'a makyaj yapılıyor.

Boyama yenileme çalışmalarının yer aldığı mahalleler ise  Kalkancı, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun, Kadifekale Mahallelerinde gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra sadece mahalleler değil aynı zamanda köprü kavşaklar-viyadükler ve estetik çözüme ihtiyacı olan noktalarda yenilenenler arasında.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Olimpiyatlarda, dünyanın 120 ülkesinden sporcuları yöneticileri ve misafirleri ağırlayacağız. İlk intiba çok önemlidir. Biz de kentimizle alakalı estetik anlamda bir seferberlik başlattık. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuya çok büyük hassasiyet gösteriyor. Şehrimizde görüntü kirliliği ve estetik bozuklukları ortadan kaldırma adına çalışmalarımıza başladık. Boyama çalışmalarımızda 6 renk olan olimpiyat renklerini kullanıyoruz. Bu 6 renk 6 kıtayı temsil ediyor. Pastel renklere boyamak suretiyle binaların bu çirkin görüntülerini kaybetmeye çalışıyoruz. Olimpiyata kadar bu çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. İnsanların gelir seviyesini düşündüğümüz için buradaki boya badana masraflarını Büyükşehir olarak biz karşılıyoruz. Biz Türk ve Müslüman bir toplumuz. Bizim dinimize göre temizlik imandandır. Bizim herkesten daha fazla tertipli düzenli olmamız gerekiyor. Bu çirkin görüntüler bize yakışmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da her zaman hatırlattığı gibi ilçelerimizde sıvasız, boyasız evin kalmaması lazım. Tertipli düzenli bir ecdadın torunlarıyız. Bize yakışanı yapmamız gerekiyor. Bütün hemşehrilerimizden şunu istiyoruz; Bizim ulaşamadığımız yerlerde lütfen herkes eline boya fırçasını alsın ve binasını boyasın. Böylelikle vatandaşlarımız, şehircilik bilincine katkı vermiş olurlar" dedi.
 

Son Güncelleme: 26.05.2017 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.