banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Barosu Avukatlar Gününü Kutladı

Samsun Barosu avukatları, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında Anıt Park içindeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi.

banner269

Samsun Barosu Avukatlar Gününü Kutladı

Samsun Barosu avukatları, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında Anıt Park içindeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi.

05 Nisan 2017 Çarşamba 18:02
Samsun Barosu Avukatlar Gününü Kutladı

Samsun Haber - Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Törenin ardından konuşma yapan Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, hukuk devleti olmanın önemini anlatarak, “Hukuk devletinin olduğu yerde bağımsız, tarafsız yargı, bağımsız, tarafsız yargının olduğu yerde adalet, adaletin olduğu yerde güven, güvenin olduğu yerde istikrar, istikrarın olduğu yerde yatırım, yatırımın olduğu yerde üretim, üretimin olduğu yerde zenginlik, zenginliğin olduğu yerde refah, refahın olduğu yerde huzur, huzurun olduğu ortamda ise sağlıklı birey ve toplum vardır” diye konuştu.

“Bağımsız Yargı Olmazsa Olmazımızdır”

Demokratik hukuk devletlerinde hakimlik ve savcılık kurumlarının yanında bağımsız ve tarafsız yargının işleyişini sağlayan ve güvence altına alan en temel unsurun savunmanın ve savunmanın temsilcisi olan avukatların varlığı olduğunu söyleyen Gürbüz, “Avukatlar bu anlamda hem adil yargılanmanın hem de adil yargılamayı gerçekleştiren bağımsız yargının ve bağımsız yargıyı teminat altına almış olan hukuk devletinin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Vatandaşların yargıya olan ilgisini çekebilmek, avukatlık mesleğinin geleceğini tartışabilmek ve mesleki dayanışmayı gerçekleştirmek adına her yıl 5 Nisan günü ‘Avukatlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamalar kapsamında bir takım etkinlikler yapıyoruz. Bu yıl da Samsun Barosu olarak meslektaşlarımız, diğer yargı mensupları ve ilgi gösteren vatandaşlar ile avukatlar günümüzü hafta olarak kutlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Gürbüz: “Suriye’yi Lanetle Kınıyoruz”

Esed rejimine ait kuvvetlerce sivil halka yönelik gerçekleştirilen kimyasal silahlı saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli vatandaşlar için tepkisini gösteren Başkan Gürbüz, “Bu eylemlerin dünya çapında özellikle Ortadoğu’da olması, özellikle çocuk yaştaki sivillere ve Müslümanlara yönelik olması bütün insanlığın yüreğini sızlatması gerekirken büyük bir vurdumduymazlıkla karşı karşıyayız. Bu insanlık suçunun, insanlık dramının artık sona erdirilmesini, eylemlere katliamlara sebebiyet verenlerin en yüksek derecede cezalandırılmasını hem bir hukukçu, hem de Samsun Barosu’na bağlı bir avukat olarak lanetliyor ve kınıyorum” şeklinde konuştu. 

Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-04-05 21:19:50

Boş konuşma neyden bahsediyorsun sen icraat lazım