banner388

Samsun araba pazarı sinek avlıyor

Yılsonu indirimleri ve ÖTV indirimleri ile birlikte vatandaşların tercihi sıfır otomobil olmaya başladı. Durum böyle olunca ikinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi.

Samsun araba pazarı sinek avlıyor

Yılsonu indirimleri ve ÖTV indirimleri ile birlikte vatandaşların tercihi sıfır otomobil olmaya başladı. Durum böyle olunca ikinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi.

26 Ocak 2019 Cumartesi 16:36
Samsun araba pazarı sinek avlıyor

Yapılan ÖTV ve yılsonu indiriminin ardından vatandaşlar sıfır otomobillere yönelirken ikinci el otomobil piyasası durma noktası geldi.
 
Sıfır otomobillere ÖTV indiriminin ardından sıfır otomobil fiyatlarında indirim olurken vatandaşlar sıfır otomobile yöneldi. Hal böyle iken büyük oranda indirim yapamayan ikinci el otomobil piyasası ise durma noktasına geldi. İkinci el Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, geçmiş yıllara göre ikinci el otomobil piyasasının kötü durumda olduğunu söyledi. 2. el otomobil piyasasında son 7-8 aydır büyük bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Kınık, “Otomobili almada herhangi bir sıkıntı yok ama satmada çok büyük bir sıkıntı var. Devletimiz ÖTV indirimi yaptı ve 3 ay daha uzattı. Bu sayede vatandaşlarımız direkt sıfır otomobile yöneldi. Bu durum ise ikinci el otomobil piyasasını yavaşlatmış durumda” dedi. 

"Yetki belgesi olmayanlar otomobil satamayacak" 

Bakanlığın girişimi ile çıkarılacak yeni yönetmeliğe göre 2. el otomobil alanların artık sıkıntı çekmeyeceğini ifade eden Kınık, “Çünkü ekspertiz kaydı olmadan otomobil satılmayacak. Otomobilleri herkes satamayacak. Bunun için yetki belgesi verilecek. Yetki belgesi olmayanlar otomobil satamayacak. Vatandaşlar gelecek sertifikası olan galericilere otomobillerini verecek. Galerici de onun otomobilini satarken garanti vererek satacak. Bu sayede otomobili alan ve satan herhangi bir sıkıntı çekmeyecek. Vatandaş için aldatılma diye bir şey olmayacak” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2019-01-26 18:03:42

Galericiden araba alınmazda satılmazda..Bu net hükümet sağolsun bizi galericilere düdükletecek

Avatar
Mustafa 2019-01-26 16:52:41

IKINCI EL OTOMOBIL FIYATLARI COK AMA COK YUKSEK FIYATA SATILMAYA CALISILIYO.SATISLARIN DURMASININ TEK SEBEBI FIYAT YUKSEKLIGI.NORMAL BIR ARABANIN FIYATI EN AZ ONBIN TL YUKSELMIS.NASIL SATACAKSIN.

Avatar
BenKerim 2019-01-26 21:56:25

Ulan çakallar , 10 liralık arabayı alırken boyası var diye 7 8e alırsınız satarkende 12 13e satarsınız millet mal değil akıllanıyor artık. aklı olan sıfır araç alır 10 sene rahat biner.

Avatar
Yorumcu 2019-01-26 16:53:51

Sıfır otomobil fiyatları artınca 2. El fiyatları artırmasını biliyolardı.Sıfır fiyatları düşünce niye 2. El fiyatlarını düşürmüyorlar

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-01-26 17:36:00

16 Yıldır bu Ülkeyi yöneten AKP lilere sorarsanız kriz miriz yok bunlar Dış güçlerin uydurmaları. Oysa görünen köy bambaşka İşsizlik,Enflasyon almış başını gidiyor, Ülkemde Hak.Hukuk ADALET maalesef güvenilirliğini yitirmiş,Yabancılar Türkiye ye yatırım yapmıyor. Peki bu Ülkem İnsanları Bizi Yöneten AKP ye mecbur mu???

Avatar
asdas 2019-01-26 21:00:33

güzel oluyor esasında hurdalar çürüyor, hiç satılamayacaklar, böylece yeni araçlar piyasaya girecekdir, daha yeni model araçlar satışa çıkacakdır.

Avatar
Hakan 2019-01-27 07:44:30

Birbirini kandıran kandirana...

Avatar
Sefa 2019-01-27 07:16:08

Oncelikle galerici olarak kendimiz dusunmesi lazim alirken bire satarken dorde nasil olacak adam satmaya getirirken birde su ifadeler yokmu tum bakimlarini yeni yaptirdim gelde gulme