banner388

Samsun akademi yaz döneminde yoğun ilgi görüyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Samsun Akademi yaz döneminde de yoğun ilgi görüyor.

Samsun akademi yaz döneminde yoğun ilgi görüyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Samsun Akademi yaz döneminde de yoğun ilgi görüyor.

12 Temmuz 2018 Perşembe 12:19
Samsun akademi yaz döneminde yoğun ilgi görüyor

Samsun haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Samsun Akademi yaz döneminde de yoğun ilgi görüyor. Samsun Akademi kapsamında Şubat 2018 den itibaren Zekâ Oyunları, STEM, Robotik Kodlama, Origami, oryantiring ve Geleneksel Türk Okçuluğu gibi alanlarda kurslar düzenleniyor. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“4 bin 136 öğretmenimiz sertifika almaya hak kazandı”

Samsun Akademi kapsamında Şubat 2018 den itibaren Zekâ Oyunları, STEM, Robotik Kodlama, Origami, oryantiring ve Geleneksel Türk Okçuluğu gibi alanlarda kursların düzenlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen,” Kısa sürede en yoğun talep alan 18 farklı alanda kurs açtık. Bu kurslara katılan 4 bin 136 öğretmenimiz sertifika almaya hak kazandı” diye ifade etti.

“Yaz tatilinde de eğitimlerimiz devam ediyor”

Yaz tatilinde de eğitimin ve kursların devam ettiğini söyleyen Müdür Esen , “Öğretmenlerimiz yaz tatili demeden kendilerine yönelik açılan kurslara gönüllü olarak en yoğun katılımı Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirdi, sadece geçtiğimiz haziran ayında bin 200 öğretmenimiz kurslara katıldı. İçinde bulunduğumuz temmuz ayında da kurslar büyük bir hızla devam ederken yapıtımız anketlerde tabiri caizse “Samsun’da Öğretmen Olmak Ayrıcalıktır” diyen öğretmenlerimizin memnuniyeti en üst seviyeye çıktı. Bu memnuniyet ve ilgiden dolayı “Samsun Akademi” projesi kapsamında yaz tatilinde de eğitimlerimiz devam ediyor” dedi.

“İnternet adresinden başvuru yapılması gerekiyor”

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Esen, “Samsun Akademi ile öğretmen ve yöneticilerin bilişsel, pedagojik, yöntem ve bilimsel yeteneklerini artırmak. Farklı eğitim metotları geliştiren öğretmen ve akademisyenleri tespit ederek sahada görev yapan öğretmenler ile buluşturmak. Üniversite ile iş birliği yaparak akademisyen - öğretmen ilişkilerini kuvvetlendirmek. Eğitim yöneticilerinin yönetim becerilerini güçlendirmek. Öğrencileri rol modeller ile buluşturmak ve öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak eğitimleri planlamak, uygulamak. Anne babalara yönelik olarak çocuk eğitimi, çocuk psikolojisi, ergenlik, sınav kaygısı gibi konularda eğitimler verilerek çocukların eğitimini dolaylı olarak desteklenmesi amaçlanıyor. Kurslara katılım için samsunakademi.meb.gov.tr internet adresinden başvuru yapılması gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal AKSU 2018-07-15 14:57:11

Samsun İl MEM i bu projeden dolayı takdir ediyorum aradaki bürokrasiyi kaldırıp gerçekten öğretmenlere faydalı bir hizmet olmuş.Artarak devam etmesini talep ediyorum