banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Adliye Sarayı’nda Kokteyl İle Açılış Yapıldı

Samsun’da 2016-2017 adli yılı, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulduktan sonra Samsun’un Adliye Sarayı’nda gerçekleştirilen kokteyl ile açıldı.

banner269

Samsun Adliye Sarayı’nda Kokteyl İle Açılış Yapıldı

Samsun’da 2016-2017 adli yılı, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulduktan sonra Samsun’un Adliye Sarayı’nda gerçekleştirilen kokteyl ile açıldı.

01 Eylül 2016 Perşembe 12:47
Samsun Adliye Sarayı’nda Kokteyl İle Açılış Yapıldı

İlk etapta Atatürk Anıtı’na çelenk koyulduktan sonra Samsun’un Adalet Sarayı Cumhuriyet Sarayının İsa Fidan Konferans Salonu’nda yapılan kokteyl’e çok fazla isim katılım sağladı.

Kerami Gürbüz: “MİLLETİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ DAHA ÖNEMLİ”
Kokteyl de açılış konuşması yapan Baro Başkanı Kerami Gürbüz, “T.C devleti şüphesiz demokratik bir devletidir. Adalet şüphesiz devletin ve mülkün temeli olup savunma adaletin temelidir. Adalet olan yerde vatandaşın hukuk güvenliği de vardır. Hukukun güvenliği olan yerde de kendinden emin olan ve güvende olan bir vatandaş vardır.Birde hukuk güvenliğinin dışında, hatta onun bile ötesinde olan vatandaşımızın can güvenliği var. Şuan devletimiz ve milletimiz olarak tarihi bir dönemeçteyiz. 15 Temmuz gecesi yaşamış olduğumuz menfur ve alçak darbe kalkışmasından sonra ülkemizde milletimizin can güvenliğinin çok az olduğunu ve bu konuda millet olarak çok önemli bir duruş sergilememizin gerektiğini hep birlikte görmüş bulunduk” dedi.



Kemal Alver: “TEMELİ İNSAN SEVGİSİ OLAN…”
Kemal Alver konuşmasına bütün şehit edilmiş olan yargı mensuplarına Allah’tan rahmet dileyerek başlamış olan Samsun’un Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı olan Kemal Alver, “En temelinde insan sevgisi olan ulusal hukuk değerlerinin her anlamda özgür düzeylere çıkarılması ile ilgili beraber yürüteceğimiz çalışmalar çok kısa zamanda meyvelerini verecektir. Yeni adli yılının yüce Türk milletimize ve toplumun esenliği için uğraşmakta olan bütün hukukçulara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.



Ahmet Yavuz: “KAMUOYUN DA GÜVEN PROBLEMİ”
Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, “Bilindiği üzere yargı sisteminin son zamanlarında kamuoyu nezdinde güveni sarsılmış, çok fazla sayıda hakimler ve savcılarımız görevlerinden uzaklaştırılmış, bu sebeple de yükümüz bir kat daha fazla artmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın devletimize, hükümete, halka yönelik olarak yapılan bu kalkışmaya teşebbüs edenlere, o kişilere destek vermiş olanlara karşı kanunlar dairesinde gereği yapılıp, soruşturmalar titizlik içerisinde devam etmektedir” şeklinde konuştu.



Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz tarihli kalkışmada Tür milletinin demokrasisine ve Cumhuriyetine sahip çıktığını belirten Vali İbrahim Şahin, “Ülkemiz, 15 Temmuz tarihinde çok çirkin ve alçakça olan bir darbe girişimi ile yüz yüze gelmiştir. Ülkemiz, Türk milleti en başta Sayın Cumhurbaşkanımızın çağırısıyla beraber sokaklara, meydanlara indi ve demokrasiye sahip çıktı. Demokrasinin değerini bilen ve kıymetini bilen Türk milletimiz Cumhuriyetine de sahip çıkmıştır. Ali Fuat Başgil’in de çok güzel bir sözü vardır, ‘İnsanlar her şeye alışır, dört elle yürümeye bile ancak adaletsizliğe asla’. Eğer bizler adaletsiz bir ortama sürüklenirsek, ‘adalet mülkün temelidir’ kavramını da sarsmış oluruz. Gerekirse bu binalarda gerekirse yargı mensupları ile beraber hakimler, savcılar, avukatlar üçlüsü ile verilecek olan karar en başta evrensel hukuk ilkelerinde, anayasaya daha sonra da mevzuat içinde yerini bulacaklar ve insanlar sağlıklı bir şekilde adalet içinde suçlansalar dahi cezasını mutlu yaşayacaklardır” ifadelerini kullandı. 



Şahin: “ÜLKEMİZ’DE BAZI MÜESSESELER ZARAR GÖRDÜ”
Ülkemizde bazı müesseselerin çok ciddi anlamda yıpratılmış olduğunu söyleyen Vali Şahin sözlerine devam ederek: “Bazı müesseseler ile organlar işgal edildiler. Bu bölgeler yavaş yavaş ayıklanmaktalar. Suçlu olan kişiler cezasını çekip, suçlu olmayan kişiler ise aklanıp tekrar eski yerlerine döneceklerdir. Yargı mensuplarının 3’te 1’inin tasfiye edilmiş olduğu, büyük bölümünün de tutuklu olduğunu dikkate alırsak eğer yargı üyelerinin yükünün 2 kat daha fazla artmış olduğunu söyleyebiliriz. Diğer konuda ise Türkiye, olağanüstü bir hal yaşamakta. Bu yüzden biz kamu görevlilerine, hakimlere, savcılara ve avukatlara çok ciddi görev düşüyor.”



“KONTROLLER TACİZ HALİNİ ALMAMALI”
Yol kontrolleri yapmakta olan güvenlik güçlerine uyarıda bulunan Vali Şahin konuşmasında: “Gerek Emniyet Müdürlüğü gerekirse Jandarma Komutanlığımız Samsun’da bölgede vatandaşları hiç rahatsız etmeden yol kontrolünü yaparak çalışmaları devam ettiriyorlar. Fırsat bulduğum zaman ben de bazen sivil aracım ile beraber bazen de makam aracım ile denetim yapıp arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Bu bizim güvenli yaşayabilmemiz ile ilgili çok önemli bir husustur. Fakat arkadaşlarımı ısrarla uyarmaktayım. Yol kontrolleri taciz haline gelmemelidir. Yol kontrolünde olumsuzlukları asgari düzeye taşımalıyız fakat yürüyen araçlarda canlı bombaların toplumu tehdit edilmiş olduğunu dikkate alacak olursak bunun önemini de vurgulamak gerekiyor.”
Adli yıl açılışının kokteyli yapılan konuşmalardan sonra son buldu.






 

Son Güncelleme: 01.09.2016 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.