banner388

Samsun'a Yeni Bir HES Kurulacak

Samsun'un Vezirköprü ilçesine yeni bir hidroelekrtik santral kurulacak.

Samsun'a Yeni Bir HES Kurulacak

Samsun'un Vezirköprü ilçesine yeni bir hidroelekrtik santral kurulacak.

17 Mart 2017 Cuma 13:55
Samsun'a Yeni Bir HES Kurulacak

Samsun Haber - Samsun'un Vezirköprü İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kuyma ve Elmalı Deresi üzerinde Kuyuma Elektrik Üretim A.Ş. tarafından 9,73 MW'lık hidroelektrik santrali kurulacak.

Firma Sayısı 4'e Çıkacak

Kuyma ve Elmalı Regülatörü ile toplanan suların santral binasına alınmasıyla yılda toplam  27.800 GWh elektrik üretilmesi planlanmakta ve bu proje 80 milyon liraya mal olacak. Böylelikle Samsun’da özel şirket eliyle elektrik üretimi yapan firma sayısı da 4’e çıkmış olacak. Samsun'daki diğer 3 HES Çarşamba Elektrik Enerji, MET Duru ve Koç Holding tarafından işletiliyor.

Samsun'da Yılda 11 bin 389 GW Elektrik Üretiliyor

Samsun'un elektrik santrali kurulu gücü halen 3 bin 294 MW.ve 16 adet elektrik enerji santrali yılda yaklaşık 11 bin 389 GW elektrik üretiyor. Samsun'da kurulu durumda bulunan hidroelektrik santralleri ise Altınkaya Barajı ve HES, Hasan Uğurlu Barajı ve HES,Suat Uğurlu Barajı ve HES, Derbent Barajı ve HES, Çarşamba HES, Kumköy HES ve Ladik Büyükkızoğlu Hidroelektrik Santrali..

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm ATİK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.