banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'a Türkiye'nin en büyük baklava fabrikası kurulacak!

Türkiye’nin en büyüğü olacak olan baklava fabrikası, Samsun'un ilçesi Havza’ya kurulacak.

banner269

Samsun'a Türkiye'nin en büyük baklava fabrikası kurulacak!

Türkiye’nin en büyüğü olacak olan baklava fabrikası, Samsun'un ilçesi Havza’ya kurulacak.

08 Haziran 2020 Pazartesi 19:13
Samsun'a Türkiye'nin en büyük baklava fabrikası kurulacak!

BİN 250 KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI OLACAK


25 milyon lira tutarında iki ayrı yatırım için Havza Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar ve yatırımcılar gıda firması sahibi Ali Turhan ile baklava firması yetkilisi Gülten Tezol arasında atılan imzalarla iki firmaya toplam 10 bin 700 metrekarelik arsa tahsisi yapıldı. Bir yıl içerisinde üretime başlayacak yatırımlarda ilk etapta 250 kişi iş başı yapacak. Fabrikalar tam kapasite çalıştığında bu sayı bin 250 kişiyi bulacak.

"HAVZA GÖÇ ALAN BİR İLÇE OLACAK"


İmza töreninde konuşan Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcılar tarafından ilginin her geçen gün arttığını belirterek "Havza önümüzdeki yıllarda istihdam sorununu çözmüş ve göç alan bir ilçe olacak. Bizim için tahsis yapmaktan önemlisi yatırımını bir an evvel hayata geçirecek ve istihdam sağlayacak yatırımcılar yer tahsisi yapmak. İlk firmamız üretime başladı. Kısa süre sonra diğer firmalarımızda üretime başlayarak istihdam sağlayacaklar. İlçemize, Samsun'a, ülkeye hayırlı olsun” dedi.

"FABRİKALAR HAVZA'NIN GELECEĞİ"

 Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "Bu imkanların daha iyi hale gelmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikalar ilçemizin geleceği. İlçemize gelen yatırımcılara bu bilinç ile yaklaşıyoruz. Pandemi ortamında üretime ve istihdama destek olacak büyük yatırımlara imza atan firmalarımızı kutluyorum" diye konuştu.


Atılan imza sonucu bir çok kişinin istihdam sahibi olacağının altını çizen Havza TSO Başkanı Erkan Acar, "Bu iki firmamız ilçemizde 25 milyon liralık yatırım yapacaklar ve ilk etapta toplam 250 kişi istihdam sağlayacaklar. Her iki firmamızda eylül ve ya ekim ayında yatırımlarına başlayacak ve 1 yıl içerisinde yatırımlarını tamamlayarak iş başı yapacaklar. Hayallerimiz gerçek oluyor. İnşallah Havza kısa sürede kendi kabuğunu kıracak ve büyüyen, gelişen bir ilçe olacak" ifadelerini kullandı.

1 YIL İÇİNDE ÜRETİM...

Gıda firması sahibi Ali Turhan ise, "Firmamız şu an 4 bölge üretim yapmakta. Burada 10 milyon liralık bir yatırım yapmayı planlamaktayız. Amacımız bir yıl içinde üretime geçmek. Tüm imalathanelerimizi burada toplamak ve burayı üretim merkezimiz yapmak. Hedefimiz ilk etapta 100 kişi istihdam etmek. Tam kapasite çalıştığımızda 500 kişi iş sahibi olacak. Şuan 35 ile ürün sevk etmekteyiz. Yine burada kurulacak fabrika ile satış zincirimizi ülke genelinde bin 500’e çıkartacağız ve 2 bin istihdamı da bu şekilde sağlayarak ülke ekonomimize can verme gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.



Baklava firması yetkilisi Gülten Tezol da baklava üretimi yapacakları fabrika için 15 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyerek "İlk etapta 150 kişiyi istihdam etme amacındayız. Bu sayı 750’ye kadar çıkacak. Burada günlük 40 ton baklava imal etmeyi hedeflemekteyiz. Yapılacak bu yatırım ile Havza ülkemizin baklava üretim merkezi haline gelecek. Hedeflerimizden biri kaliteli baklavayı ucuz fiyata hem halkımıza hem de ihraç yaparak yurt dışındaki baklavaseverlere ulaştırmak" açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun'un özevladı 2020-06-08 21:28:33

Havza adına çok sevindim.250 kişi eşi çocukları 1000 kişi geçinebilecek. İnşAllah kalıcı olur.

Avatar
Vatan DAŞTAN 2020-06-09 15:11:10

Fabrikasyon baklavanın tuttuğu nerede görülmüş.Yıllar önce Kavakta da Samkek diye kek üretilmişti, patladı gitti.Bunun devletten destek,teşvik almak için yapılan hareketler olduğunu çok az kişi anlar.Bu yorumun ekran görüntüsünü alıp saklayın, patlayınca açıp bakarsınız...Türkiyenin en büyük tatlı fabrikasını yapcak tatcen gıda ve acun baklavanın internet sitesi bile yok, çiftlikbank kokuyor...Az uyanık olun

Avatar
ök 2020-06-09 07:08:40

Paramız çok koşa koşa gideriz almaya

Avatar
merv 2020-06-09 10:07:13

10bin 700 m2 yer tahsis edildi derken inşAllah o firmaya o arazi hibe edilmemiştir.

Avatar
canım ülkem 2020-06-09 15:57:46

çöpe gitmez umarım o para

Avatar
Mustafa 2020-06-08 21:46:24

Tebrikler. Hayırlı olur inşAllah

Avatar
2020-06-09 08:53:53

iş kapısı açana Allah daha çok versin hayırlı olsun. havza çok göç veren bir ilçe, işsiz insana iş olunca kimse gurbete gitmez.