banner388

Samsun'a sanayi odası kuruluyor: Onay çıktı

Samsun ve diğer illere kurulması planlanan sanayi odası için bakanlıktan onay verildi.

Samsun'a sanayi odası kuruluyor: Onay çıktı

Samsun ve diğer illere kurulması planlanan sanayi odası için bakanlıktan onay verildi.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 18:08
Samsun'a sanayi odası kuruluyor: Onay çıktı

Samsun haber - Sanayinin yoğun olduğu illerde sanayicilerin kendilerini yönetmesine engel olan tek oda sistemi bitiyor. 10 seneyi aşkın süredir sanayi odası bekleyen 10 il için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan onay çıktı.


BU İLLERE MÜJDE

Samsun, Tekirdağ, Bursa, Manisa, Kahramanmaraş, Balıkesir gibi illerin bulunduğu 10'a yakın ile sanayi odası kurulacak. Uzun yıllardır tanışmaya neden olan konu böylelikle noktalanacak. Sabah gazetesinde yer alan habere göre sanayiciler illerinde kayıtlı oldular Ticaret ve Sanayi Odası'nda esnaflarla kendi sorunlarına çözüm arıyordu. Sistem bu şekilde işlemesi her iki tarafı da olumsuz ekiliyordu.

BAKANLIK ONAYLADI

Tekirdağlı sanayiciler bu konunun aydınlığa kavuşması için hukuka başvurdu. Davayı kazanan Tekirdağlı sanayicilerin bakanlıkta taleplerini onayladı. 

SANAYİCİLERİN HAKLI ZAFERİ

Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Dört yıldır verdiğimiz hukuki mücadelenin sonuna geldik. Tekirdağ Sanayi Odası'nın kuruluşu için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'olur' yazısı ulaştı. Tekirdağ Sanayi Odası, bölgemiz sanayicilerine hayırlı olsun" dedi.

MANİSA ÇALIŞMALARA BAŞLADI


Öte yandan Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği, emsal kararın ardından sanayi odası kurulması için çalışmalara başladı.

Son Güncelleme: 05.08.2017 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.