banner388

Samsun'a ikinci bilim ve sanat merkezi açıldı

Samsun'un Atakum İlçesi'ne ikinci bir bilim ve sanat merkezi açıldı.

Samsun'a ikinci bilim ve sanat merkezi açıldı

Samsun'un Atakum İlçesi'ne ikinci bir bilim ve sanat merkezi açıldı.

31 Mayıs 2020 Pazar 15:06
Samsun'a ikinci bilim ve sanat merkezi açıldı

Samsun’un 17 ilçesinden gelen özel yetenekli öğrencilere 2010 yılından beri eğitim veren tek bir merkez vardı. Samsun artık ikinci bir bilim ve sanat merkezine kavuştu. 

Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM), artan öğrenci sayısı dolayısıyla ihtiyaç duyulan yeni hizmet binası, Atakum'a açıldı.


BİLSEM’de eğitim gören öğrenci sayısının yarısından fazlasının Atakum ilçesinde ikamet etmesi ve Atakum’a yakın olan diğer ilçelerdeki öğrencilerle birlikte son yıllarda zorunlu bir ihtiyaç haline gelen Bilim ve Sanat Merkezi, Atakum’da 2020-2021 eğitim öğretim yılında hizmete vermeye başlayacak. Bilim Sanat Merkezi, resim, müzik ve genel zihinsel yetenek alanlarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üç aşamalı bir tanılama süreci ile belirlenen özel yetenekli öğrencilere eğitim verecek.

Öğrenciler hafta içi günlerde ve gündüz vakitlerinde normal eğitimlerine devam ederken geri kalan zamanlarında BİLSEM’lerden faydalanabilecekler.

BİLSEM’lerde normal çalışma saatlerinin yanı sıra 17.00’den sonra ve hafta sonu günlerinde de eğitim-öğretim yapılıyor. İlkokul 2. sınıfta kayıt hakkı kazanabilen öğrenciler 12. sınıftan mezun olana kadar BİLSEM’den eğitim görebiliyor.
BİLSEM’in açıldığı binada daha önceden özel eğitime yönelik hizmet veren mesleki eğitim merkezi ise geniş bir arazide, her türlü fiziki donanıma sahip, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni bir binada hizmet vermeye devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onur 2020-05-31 19:33:42

ben anlamakda zorlanıyorum bana biriniz açıklasın; kpss ile en yüksek puanlı size göre en zeki insanları memur kadrolarına alıyorsunuz, akabinde bilim sanat diyip üstün yeteneklileride burada özel eğitim veriyorsunuz, e peki ozaman ülke niye bu halde, niye fakirleştik niçin hiç bişi alamıyoruz, niçin hükümet bizim üzerimiz bu kadar vergi ve borçla yüklenip hayatı bize zindan ediyor, niçin yüksek puan alamamış size göre başarısız kişilerden iş kurması ve üretmesi bu ülkeyi kalkındırması, istihdam sağlamasını bekliyorsunuz? niçin üstün zekalılarınızla herşeyi yoluna koyamıyorsunuz !!!

Misafir Avatar
emrah 2020-05-31 23:02:55 @onur

onur bey tespit doğru, teşhis yanlış. siz de gayet iyi biliyorsunuz ki o üstün zekalı çocuklar kpss'de en yüksek puanları alıp mülakatlarda patır patır eleniyorlar. bir kısmı da bu durumun farkında olduğundan ne yazık ki kpss ile falan uğraşmadan direkt yurt dışına yerleşmenin yollarını arıyorlar. bütün günahı bu çocukların sırtına mı yükleyelim?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan 2020-06-01 13:43:27

Milyonlarca lira para harcanarak özel öğrencilere uygun hale getirilen Zafer Özel Eğitim Merkezi nin kapatılması ve özel öğrencilerin 30km şehir dışına taşınmasını anlamış değilim. Özel eğitime uygun olmayan altyapısının hazırlanmasj için yine milyonlarca lira harcanacak olması acı verici. Plansızlık bu olsa gerek. Ayrıca Taflan ve köylerinden gelen birçok çocuk ve aile mağdur olacak. Atakum da bina mı yok yer mi yok BİLSEM için. Özel öğrenci önemsiz diğer öğrenciler mi önemli bir sürü soru işareti. Üzücü