banner388

'Samsun'a ihanet ediliyor'

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu “Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun” programına katılan Sosyal Medya Uzmanı ve Analist Hüseyin Kurt, Samsun Lojistik Köy ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

'Samsun'a ihanet ediliyor'

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu “Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun” programına katılan Sosyal Medya Uzmanı ve Analist Hüseyin Kurt, Samsun Lojistik Köy ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

25 Eylül 2018 Salı 09:31

Samsun Haber - Geçtiğimiz günlerde Samsun Lojistik Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İntermodal Lojistik Zirvesinin ardından başlayan tartışma sürüyor. Yüzlerce firma davet edilmesine rağmen sadece birkaç firmanın katıldığı “Zirve” fiyaskoyla sonuçlanmıştı.   

LOJİSTİK KÖY SABOTE EDİLİYOR

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu Uyan Samsun programının konuğu yine Sosyal Medya Uzmanı ve Analist Hüseyin Kurt’tu. Kurt, program sırasında kendisine yöneltilen soru üzerine Lojistik Köy ve Samsun Limanıyla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Avrupa Birliğinin inanarak destek verdiği projenin Samsun’da bazı güçler tarafından sabote edilmek istediğini belirten Kurt, birilerinin Samsun’a ihanet içinde olduğunu öne sürdü. 

SAMSUN LİMANI KAÇAK ÇIKTI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının son hazırladığı rapora göre limanın bulunduğu yerden taşınması gerektiğini ODTÜ’lü profesörün dile getirdiğini kaydeden Kurt, “Samsun’un limanı kaçak. Yapılan bütün yatırımlar kaçak. Burada yapılan bütün projelerin kaldırılmasını ODTÜ söylüyor. AKSA işletmesinin arka tarafından bulunan ve yıllarca açılamayan alan bir şey oldu ve lojistik Bölge için verilmedi. Bu alan lojistiğe katılabilirdi. Tekkeköy ovası verimli bir ova diye kimse bana bahsetmesin. Yerde sorun yok" dedi.

“BİRÇOK KURUMUN EMEĞİ VAR”

Lojistik köyün oluşum hikayesini biliyorum. Birçok kurumun emeği vardır. Avrupa Birliği'nin 45 milyon euroluk yatırımı ile yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası, Borsa ve Organize Sanayi Bölgesi ve ilave olarak kapanan Samsun Özel İl İdaresi hisse sahibiydi. Kapanan İl Özel İdaresi'nin hibesi yerine açılan kuruma Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından devir edildi.

TÜRKİYEDEKİ EN BÜYÜK PROJE

“Arkadaşlar bazı konularda bunları yazalım diyorlar. Lojistik işi daha önce üzerinde çalışılmış Samsun'daki Lojistik Merkezi'nin gerekçeleri ile anlatılmış bir proje. Buna Avrupa Birliği inanmış. Bu proje önceki valiler döneminde oluşturulan İl Özel İdaresi ARGE Daire Başkanlığının öncülük ettiği, projesi yazılan, gerekçeleri anlatılan bir yapıydı. Gerekçeler oluşturulduktan sonra Avrupa Birliğine sunuldu. Avrupa Birliği'nin Türkiye'de yürüttüğü en büyük 'major' proje budur. Avrupa Birliği'nde de sayılı projeler arasındadır. Bu proje Avrupa Birliği'ne kolay kolay inandıramazsınız ama birileri bunu inandırmış. 

KAÇAK LİMANA İZİN VERİLİYOR

Samsun limanı kaçak, buradaki yatırımlar kaçak bunu ben değil ODTÜ'lü profesörler söylüyor. Lojistikle alakalı yer seçimiyle ilgili çok çalışma yapıldı. AKSA işletmesinin arka tarafında şu anki tersane alanın yanında bin dönümlük alan istendi. Daha sonra bir şeyler oldu ve AKSA bu alanı vermekten vazgeçti. Bu alan alınsaydı tersane alanının belki tahsisi değiştirilip lojistiğe katılabilirdi.”

LOJİSTİK KÖYÜN YERİ UYGUN

“Mera alanının ıslahı yapılamamıştı. Bir dönemin görevden nasıl gittiği bilenemeyen Sadullah Kirenci'nin görev yaptığı dönemde o alanı bizzat gezdim. Biz gezdiğimizde orası otlak olan bir alandı ve ıslahı da mümkün değildi. Klasik alanda meracılık dünyada bittiği gibi Türkiye'de de bitiyor. Bu alanın yapılması uygun görüldü ve bu alan uygun bir alandı. Avrupa Birliği'nin 45 milyon Euro hibe ettiği proje yapıldı.” 

“BİRİLERİ ENGEL OLMAK İSTEDİ”

“Bu proje buraya yapıldıktan sonra yeriyle alakalı olarak birileri gitti Ankara Yolu üzerinde kendine yakın olan kişilere birisi alan toplattırdı. Ali Avcı çıktı bu projeyi Ankara Yolu üzerine yapalım dedi. Neden öyle dedi? Çünkü kendine en yakın yer orasıydı. Özel bir firma, kaçak bir limanı siz devletten almışsınız ve “Bu proje bana yakın olsun” diyorsunuz. Nihayetinde engel de olamadılar.” 

BİN 500 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK

“Bu şehirde en iyi iş kazı dolgu işidir. Bin kamyon yazarsınız 5 bin kamyon götürürsünüz. Projeyi eleştiren arkadaşlar söylediklerini Avrupa Birliği bilmiyor mu? Burası devletin yatırımıdır, ortakları vardır. Buraya 5 bin kişi alınmak istenmiş burada en fazla bin 500 kişi çalışabilir. Bu alandan yer kiralamak isteyenlere başka yerler gösteriliyor. Ceynak müşterisini buraya kaydırıyor. Buradaki batmış olan işletme kendi depolarını kiraya veriyorsunuz o firmalardan bir tanesi satış ekipleriyle karşılaştığından bağırmaya başlıyorsunuz. Lojistik konusunda çok büyük bir dert var.”

Son Güncelleme: 25.09.2018 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
swertt 2018-09-25 10:01:20

sayın vali bu konuda açıklama yapmalıdır.

Avatar
Huzur islamda 2018-09-25 10:01:52

Bu kadar Ak Partili donanımlı kadrolar varkene lojistik köy rotaryen masonlara verildi az kaldı Tekkeköy sabrediyor beş bin kişinerede

Avatar
Engin baş 2018-09-25 11:23:41

Dunyanin en komik yatirimi samsuna yapilam lojistik köydur.sanayi yok lojistik köy var.dunyada tek ornegi yok binun acizlik ve komodi sehri samsun.