banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'a gelen turistler dönmek istemiyor

40 yıldır Samsun'a gelen İtalyan turist Giuseppe Correggio, 10 gündür Samsun Sukay Karavan Park tesislerinde konaklıyor.

banner269

Samsun'a gelen turistler dönmek istemiyor

40 yıldır Samsun'a gelen İtalyan turist Giuseppe Correggio, 10 gündür Samsun Sukay Karavan Park tesislerinde konaklıyor.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 09:51
Samsun'a gelen turistler dönmek istemiyor

Samsun haber - Bu sezon 300 karavanı ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sukay Su Sporları ve Karavan Park tesisi, misafirlerini bekliyor. Samsun'un son 40 yılını iyi gözlemlediğini ifade eden İtalyan misafir Giuseppe Correggio, her yıl tatil yapmak için burayı tercih ediyor. 

İtalyan misafir Giuseppe Correggio, "Ben 1950 doğumlu bir İtalyanım. Abartmadan söylemek istiyorum ki, 40 yıldır Samsun’a gelerek karavanımla vakit geçiriyorum. Size Samsun’un son 40 yılını turizm ve gelişmişlik açısından benden iyi anlatan olmaz. Çünkü ben her geldiğimde şehre olan sevdamdan dolayı eleştirel bir gözle bakıyorum. Şehre ilk gelişim Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygım ve sevgimden dolayıydı. Türkiye denilince aklıma Samsun ve Atatürk gelirdi. Şu an halen daha öyledir. Fakat bu şehir çağın en üst olanaklarıyla yarıştı, geri kalmadı. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

"SAMSUN DÜNYA KENTLERİYLE YARIŞABİLİR"

Karavan Park'ın bulunduğu yerin eskiden şehir dışı sayıldığını söyleyen Correggio, "Bakın şu an durduğumuz yer eskiden şehir dışı sayılırdı. Şu an karşı çaprazda olan AVM’nin olduğu yerde çok fazla karmaşıklık ve düzensizlik vardı. Yanlış hatırlamıyorsam orası otobüs ve kamyon garajı gibi bir şeydi. Oraya giremez, direk Samsun şehir merkezine geçerdik. O dediğim yerin sahil kısmı ise buradan Samsun’a kadar teneke evlerle, kulübelerle doluydu. Yani gezilecek, yürüyecek alan yoktu. Alabildiğince başıboş bir yerlerdi buralar. Gelişim ve değişim süreci sanıyorum 20-25 yıl kadar önce başladı. Şu an Samsun’un geldiği nokta ise dünya kentleriyle yarışabilecek bir vaziyette. Ben buraya geldiğimde şok olduğum anları bile hatırlıyorum. Ne ara yaptılar bu yolu, ne ara yaptılar bu limanı, koyu, parkı, bahçeyi, dediğim zamanları biliyorum. Samsun’u her bıraktığımda daha da gelişmiş buldum. Bu gelişime aklım ermiyor. Şu an gelinen nokta, İtalya’nın kentlerinden bile üstün bir nokta. Çünkü Samsun ancak gerçek değerini buluyor. İnanılmaz bir sahili var ve Yusuf Ziya Yılmaz’ın yaptığı düzenlemelerle daha da inanılmaz hale geliyor. Buraya gelirken Terme sahilde yeni yapılan Karavan Park noktasına da uğradım. Orası da en az burası kadar iyi olacak. Orası da inanılmaz bir sahil. Bu gelişim için Yusuf beye grazie diyorum, teşekkür ediyorum, minnettarım diyorum" dedi.

"HER YIL ARTIYOR"

Samsun'u İtalya'a tanıttığını ifade eden, "Erdal beye sorabilirsiniz. Ben tüm Avrupa coğrafyasına ‘Türkiye’ye gidin, Samsun’da kalın, karavanınızı Samsun’a çekin’ diyorum. Bu tavsiyeye uyuyorlar ve buraya Avrupa’dan gelen ziyaretçi her geçen yıl artıyor. Ben bunu kendime bir borç biliyorum" diye konuştu.


Gerçek Bizde / Serhat Türk

Son Güncelleme: 02.08.2017 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.