banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'a Gelen Deniz Baykal'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa değişikliği hakkında konuşma yaptı.

banner269

Samsun'a Gelen Deniz Baykal'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa değişikliği hakkında konuşma yaptı.

17 Mart 2017 Cuma 18:54
Samsun'a Gelen Deniz Baykal'dan Çarpıcı Açıklamalar

Samsun HaberCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa değişikliği hakkında konuşma yaptı.

Baykal yapmış olduğu konuşmada ‘Bana hayır oyu vereceğim için terörist diyecek olanın alnını karışlarım’ dedi. Konuşmasına şu sözlerle devam etti:

‘2010’DA HAYIR DESEYDİK 15 TEMMUZ’DA DARBE OLMAZDI’

"Bu referandumdan önce 2010'da bir referandum yaptık değil mi? 12 Eylül 2010'da o referandumda 24 tane madde vardı. 22 tanesinin referanduma götürülmesine hiç ihtiyaç yok. Biz dedik ki ben o zaman genel başkandım. 'Getirin mecliste halledelim' diye. 'Hayır. Biz mecliste hallettirmeyeceğiz' dediler. 'Niye?' 'Biz onu karamele kağıdı, şekerleme ve bulamaç olarak iki maddeyi halkın gözünde kamufle etmek için tutacağız diye' neydi o iki madde? Birincisi Anayasa Mahkemesi'nin yapısı, öbürü de HSYK'nın o günkü adıyla yapısı. Yani hakimleri atayacak, görev verecek, ana organı ele geçirmek istiyor arkadaş. Anayasa Mahkemesi hakimlerini de eline almak istiyor. Ben dedim ki 'bunları götürelim sadece', 'yok yok ben götüreceğim' dedi. Niye öyle yapıyorsun? Yaptı. 'Sakın yapma. Yanlıştır bu' dedik. O referandumda eveti aldı değil mi? Peki aldı ne oldu? Aldığı HSYK FETÖ'nün eline geçti. Bunun katkısı ve işbirliğiyle o zaman ayrım yok. Hep beraber. Sen, ben diye bir şey yok. Adamımız diye ona emanet etti. Oda devleti avcunun içine aldı. Önce yargıyı sonra güvenlik güçlerini ve sonra 15 Temmuz'da darbe oldu arkadaşlar darbe.

Eğer, bakın iyi düşünün. Eğer 2010 referandumunda bu millet 'hayır' demiş olsaydı 15 Temmuz 2016'da o darbe olamazdı. Darbenin yolunu açan o referandum oldu. Şimdi yeni bir referanduma çağırıyor. Arkadaşlar artık şerbetlenelim ne olur. Bir uçağı bile tek pilota emanet etmiyorlar, biz niye koca ülkeyi bir kişiye emanet edelim. Buna da 'evet' dersek Türkiye çok daha büyük tehlikelere gider. Benim görevim bunu söylemektir."



‘DEVLETLE MİLLET KARŞI KARŞIYA’

Devletin 'evet deyin' talimatı verdiğini ileri süren CHP'li Baykal, "Evet diyenler kim? Rektörler, savcılar, kaymakamlar, Başbakan, Cumhurbaşkanı, devlet. Devlet 'evet deyin' diye bize talimat veriyor. Bizde o 'evet' diyen devletin karşısına millet olarak çıkıyoruz ve 'hayır' diyoruz. Bakın devletin dediği mi? Milletin dediği mi? Görelim bakalım" dedi. İktidarın anayasa değişikliği ile şimdiden devletle milleti karşı karşıya getirdiğini belirten Deniz Baykal, "Devlet olarak talimat vermeye kalkarsan millette, 'bir dakika biz de varız burada.' Şimdi millet 'hayır' diyecek. Devlet 'evet' diyor. Ne olacak? Devletle millet karşı karşıya? Peki 16 Nisan'dan sonra ne olacak? Devlet mi milletin yanına gidecek? Millet mi gidip devletin önünde diz çökecek? Hangisi olacak? Millet, 'hayır' diyecek. 'Evet' diyen devlet de onun önünde diz çökecek. Eğer 16 Nisan’da ‘Hayır’ çıkarsa bir hafta sonra 23 Nisanı, 1920’deki heyecanla kutlayacağız."

Baykal’ın yapmış olduğu konuşma esnasında ağlayanlar olduğu dikkatleri çekti.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.