banner388

Samsun'a direkt uçuşlar olmalı

Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği KATİD  Başkanı Murat Toktaş, Samsun'da özellikle Körfez ülkelerine yönelik direkt uçuşların olması gerektiğinin önemine değindi.

Samsun'a direkt uçuşlar olmalı

Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği KATİD  Başkanı Murat Toktaş, Samsun'da özellikle Körfez ülkelerine yönelik direkt uçuşların olması gerektiğinin önemine değindi.

07 Kasım 2018 Çarşamba 10:53
Samsun'a direkt uçuşlar olmalı

Bir dizi ziyaret için Samsun'a gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati'ye turizm sektörünün taleplerini sunan Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği KATİD  Başkanı Murat Toktaş, yatırımların kontrollü yapılması gerektiğini ifade ederek, "Otele ihtiyaç var ama hangi tarz otele ve şehrin hangi bölgesine. Yatırımcıyı doğru yönlendirmeliyiz. Örneğin bu konu Sanayi ve Ticaret Odası ile organize edilebilir. Şu an eksik kapasite kullanımı ve hak edilen değerden satılamama gibi sorunlarımız  mevcut. Bu konuda turizm yatırım ofisi gibi yatırımcıya destek olacak doğru yönlendirecek bir çalışma grubu kurulmasını istiyoruz. Yapılan yatırımların şehre daha fazla değer katsın” dedi.
 
Samsun’a Direk Uçuş İstedi

Toktaş konuşmasının devamında, "Bu sene, yıl sonuna kadar Trabzon, 2,5 milyon Körfez ülkeleri gecelemesi yapacak, ancak Samsun, tahminen 25 binlerde kalacak. Bunun tek nedeni hedef pazar olan körfez ülkelerinden direk uçuşların olmayışı. Turistler tek uçuşlu yerler istiyor. Direk uçuşlar başlarsa yılda 1,5 milyon geceleme yaparız. Bunu karşılığı ise yaklaşık 125 milyon Dolardır. Bu nedenle direk uçuşlar konusunda destek istiyoruz. Ayrıca, Turizm bakanlığı belgeli tesislerdeki restoranlarda KDV 18 iken, normal restoranlar da bu oran %8 olması ciddi bir haksız rekabet sağlıyor. Bunu düzeltilmesini talep ediyoruz.  Sektörde çok büyük yatırımlar var. Fakat mevzuat ve yasalar şuanki mevcut durumu karşılayacak günün koşullarına uygun değil. Yasa ve mevzuat düzenlemelerine ihtiyacımız var. Bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, taleplerin hepsini tek tek not alarak,  üzerinde çalışacaklarını ve kısa sürede dönüş sağlayacaklarını söyledi.


 

Son Güncelleme: 07.11.2018 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
LTFHHD 2018-11-07 11:05:42

Körfez Ülkeleri eksik kalsin, SAMSUNa bulastirmayin sunlari ya. Para icin satmayin güzelim memleketimi.

Avatar
samimi misafire 2018-11-07 14:14:48

yemişim trabzonu. samsun büyük şehir konuşmayın boş boş.

Avatar
Samimisafir 2018-11-07 13:29:37

Bu bölgede kültür turizm öncüsü Trabzon dur.her ile uçak gelecek hali yok konsolosluk açacak hali yok adamların.hizmet sektörü Trabzon'da ivme kazanabilir samsunlu yatırımcılarda burda çalışma imkanı bulabilir.

Misafir Avatar
Ahmet 2018-11-08 01:00:28 @Samimisafir

Trabzon çok matah bir şehirse niye Trabzon'lular Samsun'a doluşuyor ?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çetin Tekin 2018-11-08 01:20:19

Asıl direk uçuş Avrupadan olmalı. Onca insan aktarma çikesi çekiyor Amsterdamdan Düselsoefdan başka şehirlerden direk uçuş isteriz!!!!