banner388

Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapmak için Başkan Yılmaz ve Vali Kaymak'tan yer talep etti.

Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapmak için Başkan Yılmaz ve Vali Kaymak'tan yer talep etti.

03 Ağustos 2017 Perşembe 14:33
Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstişare Toplantısı'na Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt damga vurdu.


Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan organize sanayi yeri talep eden Yeşilyurt, 500 milyon dolarlık yatırım yapacağını söyledi.

Söz veriyorum 500 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırım diyen Yeşilyurt, "İhracat, sanayi, gelir, üretimin sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündem maddeleri. Türkiye'de üretime hazır birçok sektör var. Ama yer bulamıyoruz. Biz bir tane organize sanayisi istiyoruz. Maalesef bürokrasi sanayiciliğin dibine kadar inemiyor. Bana Merzifon’u, Kavak'ı gösteriyorlar. Yarışacak, ihracat yapacak sanayici için deniz kenarında yer şart. Sayın Valim biz yer istiyoruz. Sayın Başkanım bize bir yer verin, elektriğini, alt yapısını yapın ben orayı bir günde dolduracağım söz veriyorum. Samsun sosyal olarak Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Samsun sosyal yapı olarak Türkiye'nin 4. şehridir. Ama Samsun üretemiyor, ihracat yapamıyor, Samsun yarışamıyor. Samsun'a emekliler geliyor. Biz Samsun'u emekliler şehri yapmak istemiyoruz. Biz Samsun'u zenginler şehri yapmak istiyoruz" dedi.

"ARSA KONUSU ÇÖZÜLECEK"

Arsa konusunun çözülmesi gerektiğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Organize sanayilerinin büyüklüğü istihdam ile ölçülür. Biz daha çok istihdam üreten işler bizim için daha kıymetli. O yüzden organize sanayide 5 bin kişinin çalışması yetersiz bir rakam. Ben Kocaeli'de görev yaptım ama Dilovası’nı hatırlayın yaşanılacak alan kalmamış. O anlamda biz sanayi istiyoruz ama temiz sanayi istiyoruz. Çevreye duyarlı, Samsun'daki yaşam kalitesini bozmayacak, katma değeri yüksek sanayi olması lazım. Bu konuda siz bizi yönlendireceksiniz. Tabii arsa konusunu çözmemiz lazım" diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.08.2017 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim 2017-08-03 15:55:08

Ne yatırımı yapacaklarmış 500milyon dolara onu söylemişler

Avatar
rasim 2017-08-03 18:03:45

samsun kirazlıktan çarşambaya dogru bisürü deniz kenarında yer var buralar doldurulabilir.hatta doldurmadanda deniz içe çekilebilir.

Avatar
Mehmet ozkan 2017-08-03 20:58:03

Samsuna ıs getirin as getirin as sanayi getirin sanayi adamlarını getirin benım gıbı çekenler çekti bundan sonrakiler cekmesın ıs getirin parası olmayan insan Eglenmez mutlu olamaz

Avatar
Mehmet ozkan 2017-08-03 20:55:55

Vebale girmeyin bu memlekette kekee sanayi yatırımı yapmayan yaptırmayan herkez vebaldedır kırk yasındayım ne evım ne arabam oldu dertten baska birseyım borçtan baska birseyım olmadı sebeb Samsuna guclu yatırımları getirmediniz getirmediniz burda bızı zarar ediyor uz ıs yapamıyoruz dıye dıye altına villa x5 tekne gemi villa alanlara peşkeş ettiniz Allah belanızı versin kım zenginlere bizi ezdırıyorsa bu insanları peşkeş ediyorsa bırakın samsunlu buyugumuz yatırım yapacam diyor yapsın tesvık edin yatırımlar gelsın gençler perisan olmasın bız olduk Allah bu vebali yıkan kım se onu aynı benim dertlerim gıbı yapsın ev yok araba yok uzerıme kırk yasındayım bır motosikletim var birde alacaklarım alamadığım paralar şerefsizler in derdi bitirdi benı Bu memlekete ıs getirin ıs orayı burayı park Burk etmeyin parası olmayan adam ne eglenır ne guler bizi artık ezmeyin Allah belanızı versin kım eziyor sa ben samsunda dogdum samsunda

Avatar
TC.Vatansever 2017-08-04 08:39:28

Devletin malı deniz, yiyin efendiler yiyin, Milletin malını istimlak edin, yandaş ve yalama takımınıza peşkeş çekin, unuttuğunuz birşey var ALLAH,ın adalet ı O herşeyi perdesiz aracısız görendir.Ne güzel şey ADALET...

Avatar
Köksal erdogan 2017-08-04 22:15:14

Cay kaşıgıyla verdiniz kazanla aldınız.insanlari kanser etniz.verlmli tarım alanlarını öldürdünüz.siz samsunun saglıgını ve topragını caldınız. Bir atakuma bak bir tekkeköye kanser

Avatar
Samsun55 2019-04-25 12:23:56

Bırakın çarşamba bafra ovalarını,kıraç arazisi bol olan vezirköprü kavak asarcık vs buralardan arsa tahsis edilsin,yeşilin ovanın içine ettiniz