banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun 3 yıldır olimpiyata hazırlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, şehrin 3 yıldır olimpiyatlara hazırlandığını dile getirdi. Yurt, hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsun 3 yıldır olimpiyata hazırlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, şehrin 3 yıldır olimpiyatlara hazırlandığını dile getirdi. Yurt, hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulundu.

14 Temmuz 2017 Cuma 10:21
Samsun 3 yıldır olimpiyata hazırlanıyor

Samsun Haber - Samsun'da bu yaz 18-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için hazırlıklar tamamlandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, olimpiyatlar için 3 yıldır hazırlık yaptıklarını söyledi.


Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. 


Mustafa Yurt, olimpiyat hazırlıkları ile ilgili yaptığı açıklamada, "18 Temmuz’da Samsun’da başlayacak olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıkları kapsamında Samsunumuz büyük bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi yaklaşık 3 yıldır olimpiyatlara hazırlamaktayız. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan spor komplekslerinin etrafındaki ulaşım yolları, peyzaj ve rekreasyon alanları Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile bambaşka bir hale kavuşmaktadır. Bunun yanında Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak konaklama tesisleri, şehrin giriş çıkışlarındaki tertip ve düzen, şehrin estetik değerlere bağlığı gibi birçok alanda, Samsun’u görücüye çıkarırcasına estetik ve kentsel ölçekte şehircilikle ilgili vizyonumuzu ortaya koymaktayız. Bu kapsamda ulaşım yollarının konforunun arttırılması, yarışmaların düzenleneceği tesis ve çevrelerinin düzenlenmesi, görsel materyallerin konulması, metruk binaların kaldırılması, sıvasız ve boyasız binalardaki çirkin görüntünün ortadan kaldırılması gibi konularda 18 Temmuzu şehrimize ciddi boyutta hazırlama çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.


"SAMSUN, OLİMPİYATLARI TEMSİL EDEN 6 RENGE BOYANDI"


Şehrin olimpiyatları temsil eden 6 renge boyandığına dikkat çeken Yurt, “Deaflympics Olimpiyatları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yurt dışından ve şehir dışından gelecek misafirlerimizi modern, temiz ve rengârenk bir şehirle buluşturmayı hedeflemekteyiz. Şehrin doğu, batı ve güneyindeki devlet karayolu kenarlarında bulunan konutlar ile Kalkanca, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun ve Kadifekale Mahallelerinin sahile bakan kısımlarında yer alan meskenler, köprülü kavşaklar ve viyadükler, 6 olimpiyat rengine boyanarak, estetik açıdan kent farklı ve güzel bir panoramik görünüme kavuşturuldu. Metruk ve kaçak binaların yıkımı gerçekleştirildi. Yol kenarlarını tabela çöplüğünden arındırıldı. Orta refüjler yeşillendirildi, kavşaklar peyzaj düzenlemeleriyle süslendi, boş duvarlar ise çiçeklendirdi. İşgal altında tutulan otoparklar gibi ortak kullanım alanları yeniden düzenlendi. Ayrıca yol kenarlarına olimpiyat figürleriyle donatılarak dikkat çekildi. Gelecek sporcu, teknik heyet ve turistlere Samsun’un tarihi, turistik ve kültürel güzelliklerini tanıtmak amacıyla da Ayvacık Gölü, Kızılırmak Kuş Cenneti, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’ndaki turizm yatırımları tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.