banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun 20 Ocak Anıtına Kavuşuyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor'un 20 Ocak 1989’da geçirdiği kazanın 28. yıl dönümünde 20 Ocak Anıtı için düğmeye bastı.

banner269

Samsun 20 Ocak Anıtına Kavuşuyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor'un 20 Ocak 1989’da geçirdiği kazanın 28. yıl dönümünde 20 Ocak Anıtı için düğmeye bastı.

24 Ocak 2017 Salı 17:26
Samsun 20 Ocak Anıtına Kavuşuyor
Samsun Haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında trafik kazası geçiren Samsunspor'un bu acı günün anısını ölümsüzleştirecek proje için grafiker, tasarımcı, mimar, peyzaj mimar ve mühendislerden oluşan komisyonlarla toplantı düzenledi. 

Canik Belediyesi'nde gerçekleştirilen ve Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı toplantılarda, projenin detayları görüşülürken, Başkan Genç, Samsun'a ve Samsunspor'a yakışan bir anıt yapmayı hedeflediklerini, 20 Ocak Anıtının bugüne kadar yapılmamış olmasının şehir için bir eksiklik olduğunu ifade ederek, "Çalışmalarımızı başlattık. Ortaya konulacak projeleri kamuoyunun beğenisine sunacağız. Samsun halkının beğendiği ve olmasını istediği anıtı inşallah en kısa sürede yapacağız. Bu konuda hızımızı kesmeyeceğiz" dedi.

Eksiklik Giderilecek

2 Ocak'ta aldıkları meclis kararı ile birlikte kısa zamanda çok iyi yol aldıklarını belirten Başkan Osman Genç, ". Hayata geçirmek için adım attığımız anıt projemize Samsun kamuoyunun da büyük destek vermesi bizlere daha da şevk veriyor. İnşallah bu eksikliği en kısa sürede gidereceğiz. İlgili uzmanlar bizlere hazırladıkları projeleri sunacak. Ancak Samsun halkı da proje ile ilgili fikirlerini bizlere ulaştırabilir. Hazırlanan projelerin içinden beğenilen ve yapımı uygun olan en güzel projeyi uygulayacağız. Havza yakınlarında kazanın yaşandığı yer Karayolları’na ait bir arazidir. Dolayısıyla bu arazinin tahsisi için Karayolları’nın izin vermesi gerekiyor. Geçtiğimiz Pazartesi itibariyle izin talebimizi Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne elden ilettik. İnşallah iznin Karayolları tarafından en kısa zamanda verileceğini düşünüyorum. Alan ile ilgili gerekli izni almamızın ardından projenin somut kısmına geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

Sadece Anıt Objesi Olmayacak

Başkan Genç, sözlerini şu şekilde bitirdi: "Daha önce de açıkladığımız gibi bu proje sadece anıt objesinden oluşmayacak. O bölgede insanlarımızın araçlarını park edebileceği, dua edebileceği, abdest alabileceği düzenlemeler de gerçekleştireceğiz. O güzel insanlar Samsunspor uğruna hayatlarını kaybetti. Biz onların hatırasını orada yaşatmaya kararlıyız. Anıt projemizin yanısıra inşallah Samsunspor tarihini anlatan kitabı da en kısa sürede hazırlayacağız. Böylece çocuklarımız ve gençlerimiz Samsunspor'un şanlı tarihini daha iyi öğrenecek"

 
Son Güncelleme: 24.01.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2017-01-25 09:32:14

Samsunsporu ikinci lig takımı diye küçümse, sonrada ortasına tüy dikdiğin gafı unutturmak için anıt yap.Belediyelerinde işi buydu zaten.Önce karlı buzlu yollarda tuzlama yapında vatandaşa hizmet edin tribüne oynamayın