banner388
banner390
banner410
banner408

SAMKART'TA 'HES kodu' zorunluluğu virüse davetiye çıkardı

Samsun'da pandemi hızla yayılıyor. Kentte korona tedbirlerinin arttırılması beklenirken toplu taşıtlar için getirilen HES kodu zorunluluğu nedeniyle duraklarda oluşan uzun kuyruklar bulaşma riskini arttırıyor.

banner269

SAMKART'TA 'HES kodu' zorunluluğu virüse davetiye çıkardı

Samsun'da pandemi hızla yayılıyor. Kentte korona tedbirlerinin arttırılması beklenirken toplu taşıtlar için getirilen HES kodu zorunluluğu nedeniyle duraklarda oluşan uzun kuyruklar bulaşma riskini arttırıyor.

20 Kasım 2020 Cuma 15:31
SAMKART'TA 'HES kodu' zorunluluğu virüse davetiye çıkardı

SAMULAŞ daha güvenli toplu taşıma hizmeti vermek amacıyla SAMKART'larda zorunlu olarak 'HES kodu' uygulamasını başlattı. 20 Kasım itibariyle ile birlikte artık toplu taşımaları kullanmak isteyen vatandaşların SAMKART'larına Hes kodunun tanımlanması gerekiyor. 

VİRÜSE DAVETİYE ÇIKTI

HES kodunu tramvay duraklarından ve SAMULAŞ bayilerinden ekletmek isteyen onlarca vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Oluşan kuyruklarda sosyal mesafe güvenliği sağlanamazken virüsün yayılmasına davetiye çıktı. 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

HES kodu tanımlaması yapmak isteyen vatandaşların oluşturduğu görüntüye bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden sitemde bulundu:

SAMKARTA HES KODU İNTERNETTENDE TANIMLANABİLİYOR

SAMKART aboneleri HES kodu tanımlamak için www.samsun. bel.tr, www.samulas.com.tr ve www.akillibiletim.com adreslerinden birine girerek HES Kodu Tanımlama sayfasından işlemlerini başlatmalı. Daha sonra TC Kimlik numarası, kart numarası, HES kodu, telefon numarası gibi alanlar doldurulmalı

SAMKART'a HES kodu nasıl eklenir?

SAMULAŞ adım adım HES kodunun SAMKART'a nasıl entegre edileceğini aşağıdaki video anlattı:

Vatandaşların SAMKART'a HES kodu yüklemek için oluşturduğu kuyruk aşağıdaki 1. videoda gözükmektedir.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Son Güncelleme: 20.11.2020 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan Etli 2020-11-20 20:54:25

Kartlara HES kodu için kalabalık yapmaya gerek yok kartın ID numarasını okuyamayan kartına 1 TL yükleyip dolum fisindeki kart numarasi ile internet üzerinden 30 saniyede kartına HES kodunu yukleyebilir

Avatar
Nadir Dursun. 2020-11-20 16:07:55

Bazı kartlarda seri numara yok

Misafir Avatar
Mehmet yılmaz 2020-11-21 15:52:27 @Nadir Dursun.

Nfc özelliği olan herhangi bir akıllı telefona Akıllı bilet uygulamasını yükleyerek kart numaranızı öğrenebilir, hes kodunuzu ekleyebilirsiniz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
özcan 2020-11-20 16:28:59

KARDEŞİM BEN HICBIRSEY DEMIYORUM VALİ BELEDIYE BASKANI LUTFEN BIR GUN SABAH 08:00 DE MEYDAN TRAMVAY DURAGINDA OLSUN ....OLSUNDA GÖRSÜN. HANI DIYORLARDI YA HERSEY DUZELDI DIYE

Avatar
Mehmet yılmaz 2020-11-20 16:35:06

İnternetten 30 saniyeye halledilecek iş için kuyruk filan oluyormuş şaka gibi

Avatar
xxx 2020-11-21 08:31:05

Millet akşama kadar elinden telefonu düşürmüyor bi hes kodunumu tanımlayamıyor ben anlamadım. Kartında numara yoksa büfelerde bile satılan bir samkart alıyorsun (8 tl) uygulamadan tanımlıyorsun. Birde sıraya bakarsan hep genç insanlar tiktok çek desen hepsi uzman olur . Neysee...

Avatar
Taceddin 2020-11-21 09:54:12

Merhaba,

Medyaya yansımış olan bu saçma habere üzüldüm. AKILLI TELEFON Çıkalı seneler oldu. 10-20 BİN TL verip aldığınız AKILLI TELEFONLARINIZLA bu işlemi
1 dk bile sürmeden Halledebilirsiniz. Akıllı telefonu olmayan Kullanamayan, durumu olmayanlar için se, BİZLER Yardımcı olarak o sırayı FAZLALIK yapmamak için
araştırarak telefon, bilgisayar ile halledebiliriz. Bu sayede SOĞUKTA beklemekten ve SOSYAL MESAFE KURALLARINI İhlal etmeden bu işi kolayca halletmelerini bu insanlara sağlayabiliriz.
Durumu kendinizce yorumlayıp insanları kötülemeyi bırakın. TABİKİ SAMULAŞ Oraya bir afiş ve bilgi levhası hazırlamış olsa bu saçma olay internet ortamına yansımamış olurdu.