banner388

Samkart'ta eski dönem kapanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samkartta yeni dönem başlatılıyor. Teknoloji dönemi olarak adlandırılan Samkart'taki değişim 1 Mart 2020'de başlıyor.

Samkart'ta eski dönem kapanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samkartta yeni dönem başlatılıyor. Teknoloji dönemi olarak adlandırılan Samkart'taki değişim 1 Mart 2020'de başlıyor.

26 Şubat 2020 Çarşamba 22:59
Samkart'ta eski dönem kapanıyor


 Samsunlu vatandaşlar “Samsun Ulaşım” isimli mobil uygulama ile artık işlemleri akıllı telefonları aracılığıyla yapabilecek.
Akıllı telefonlara indirebilecek olan mobil uygulamanın özellikleri şu şekilde olacak:
Gelen otobüsün konumu ve zamanı “Hat ve Durak Sorgulama” bölümünden görebilecek. Kullanıcılar karta bakiye yükleyebilecek ve kart hareketlerini “Bakiye Yükleme” bölümünden sorgulayabilecek. En yakın dolum noktası “Yetkili Bayi Listesi” bölümünden bulabilecek. Kullanmak istenilen hattın hareket saatleri “Hat Hareket Saatleri” bölümünden görülebilecek. Kullanılacak hatta çalışan araçların özellikleri ve konumu “Otobüsüm Nerede” bölümünden görülebilecek. Bulunulan bölgede yer alan en yakın otobüs durağı “Yakın Duraklar” bölümünden görülebilecek. Bir noktadan bir noktaya gitmek için kullanabilecek en hızlı ve en uygun toplu taşıma hatlarının ücret tarifelerine ve yolculuk sürelerine “Nereden Nereye” bölümünden erişebilecek.

KARTA GEREK KALMADI

NFC teknolojisi sayesinde Samkart yanınızda olmasa bile uygulamaya tanımlandığında akıllı telefondan kullanılabilecek. Kullanıcılar uygulama marketten indirilen uygulama üzerinden kredi kartları ile biniş satın alabilecek. Satın alınan binişleri “Easy Pass” etiketine sahip turnike ve otobüslerde kullanabilecek.

NFC ile binişte aktarma ve abonmanlık tarifesi olmayacak. Tramvay hattında tek ücret uygulaması olacak ve ücret iadesi olmayacak.
Şuan da uygulama mağazalar üzerinde aktif olan aplikasyon 1 Mart’ta tam olarak aktif bir şekilde faaliyete başlayacak.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberSamkart
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayriye 2020-02-27 12:07:48

Ne olur yaşlılara ücretsiz kullanma hakkını kaldırın artık cılkını çıkardılar bizim insanımız iyi niyeti süstimal etmede üstüne yok

Avatar
Tümay çebitürk 2020-02-27 04:52:28

İki durak giden yolcu ile ondört durak giden yolcu aynı ücreti vermemeli. Ayrıca halihazırda ki ücretlendirme zaten fahiş fiyat. Fiyat performans açısından oldukça vasat. Sefersayısı artırılmalı. Hafta sonu gelmek bilmeyen tramvaydan bıktık artık.

Avatar
samsunlu 2020-02-27 08:17:34

neden tramvaylarda ücret iadesi yok. gizli zam mı yani.

Avatar
Sama 2020-02-27 10:55:19

Çok saçma bir uygulama çünkü ben iki durak gidip aynı parayı öderken şehrin neredeyse diğer ucuna giden yolcudan da aynı ücreti alacak haksızlık

Avatar
serhat 2020-02-27 11:32:46

bu gizli zam değilse nedir.daha detaylı açıklama bekliyoruz

Avatar
123 2020-02-27 14:13:57

tramvayda yaşlı genç farketmez yer verme devri bitti benim için. Taciz ci mi olmadık sapık mı olmadık herşey olduk. Polis kapısına gitmedim ben hiç sayelerinde 2 gün nezarette kaldık. helal olsun. bundan sonra yanımda adam kesseler oturup izlerim m-üdahale etmem. İyice iyi niyetimizi su istimal ettiler malesef. Kendine güvenen çıksın dışarı yürüyebilecek olan. Biz işimize gücümüze gideriz. Yaşlı teyzeler ta nerlerden kalkıp gezmeye giderler. Ne kadar linç ederseniz edin beni ama durum bu malesef

Avatar
Nurseli 2020-02-27 12:59:38

Yanlış!!!!
İki durak gidenle Samsun’dan tekkekçye giden bir mi yaniii ?!

Avatar
Ali 2020-02-27 08:15:56

Çok iyi olmuş teknolojiye ayakuydurmak lazım...