banner388
banner390
banner410
banner408

SAMGİAD'dan 'Ödemeler Ertelensin' Çağrısı

Samsun Genç İş İnsanları Derneği(SAMGİAD) Başkanı Onur Öztekin, 18 gün tam kapanma nedeniyle ödenmesi gereken çek-senet, kredi taksiti ve vergi ödemelerinin ertelenmesi çağrısı yaptı.

banner269

SAMGİAD'dan 'Ödemeler Ertelensin' Çağrısı

Samsun Genç İş İnsanları Derneği(SAMGİAD) Başkanı Onur Öztekin, 18 gün tam kapanma nedeniyle ödenmesi gereken çek-senet, kredi taksiti ve vergi ödemelerinin ertelenmesi çağrısı yaptı.

28 Nisan 2021 Çarşamba 15:28
SAMGİAD'dan 'Ödemeler Ertelensin' Çağrısı

Samsun Genç İş İnsanları Derneği(SAMGİAD) Başkanı Onur Öztekin, Bakanlar Kurulu tarafından alınan tam kapanma kararını sağlık açısından desteklediklerini belirtirken, süreç içinde ödenmesi gereken çek-senet, kredi taksiti ve vergi ödemelerinin ertelenmesinin esnafı rahatlatacağını söyledi.

Samsun Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Onur Öztekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun tam kapanma kararının değerlendirdi.

Samsun Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Öztekin, "Geçtiğimiz yıl dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandeminin görülmeye başlandığı ilk günlerde vatandaşlarımıza ve iş insanlarına verilen kısa çalışma ödeneği destekleri ile kredi garanti fonu kefaletli ucuz krediler sayesinde pandeminin olumsuz etkileri bir nebze de olsa haetilmiş, iş insanlarımız çek, senet ödemeleri ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını uygun nansmanla karşılamışlardır. 2021 yılında bu kredilerin ödemesiz dönemleri biterken, pandeminin olumsuz etkileri devam etmektedir. Bu süreçte rmaların iş hacimleri düşük kalmaya devam ederken, tüm sektörlerde hammadde yatları artış göstermiştir. Firmaların iş gücü kaybı ve hammadde yatlarındaki artışı nanse etmek için işletme sermayesi nansmanına olan ihtiyacı daha da artmıştır. KGF kefaletli kredi uygulamalarına son verilmesi nedeniyle bankaların talep etmiş olduğu ilave teminatı sağlayamayan çoğu iş insanı ihtiyaç duyduğu nansmana erişememiş, erişebilen azınlık da, yüzde 22-24 faiz aralığında kredi kullanımına mecbur kalmıştır" dedi.

ÖDEMELER ERTELENMELİ

"Ülkemizin hak etmiş olduğu refaha erişmesi için üzerimize düşen sorumlulukların farkında olan biz iş insanları daha çok yatırım yapmak, daha çok istihdam yaratmak, ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak istiyoruz" diye Başkan Öztekin, "Bizim de talebimiz, pandemi nedeniyle ciroları azalan esnafımızdan en çok ciro kaybı yaşayanlardan başlamak üzere taksit erteleme faizlerinin ülkemiz hazinesi tarafından karşılanarak taksitlerinin ertelenmesi, ülkemizin büyüme rakamlarında pozitif etkisi olan KGF kefaletli kredi mekanizmasının en az 1 yıl ödemesiz ve 60 ay vadeli uygun faiz oranlarıyla yeniden iş insanlarının hizmetine sunulmasıdır. Öte yandan tam kapanma kararını toplum sağlığı açısından desteklerken, bu süreç içerisinde ödenmesi gereken çek-senet ödemeleri, kredi ödemeleri, vergi ödemeleri gibi ödemelerin kapanma süresi boyunca ertelenmesi, tahsilat sıkıntısı çekecek olan esnafı ödeme konusunda bir nebze de olsa rahatlatacaktır" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Onur öztekin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.