banner388
banner390
banner410
banner408

Salıpazarı Halkı Referandum İçin Ne Düşünüyor?

Samsunhaber.com ekibi 16 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Samsun’un karış karış gezmeye devam ediyor. Bugünkü durağı Salıpazarı ilçesi olan Samsunhaber.com ekibi halka referandumda sandık başında ‘evet mi?’ yoksa ‘hayır mı?’ kullanacağını sordu.

banner269

Salıpazarı Halkı Referandum İçin Ne Düşünüyor?

Samsunhaber.com ekibi 16 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Samsun’un karış karış gezmeye devam ediyor. Bugünkü durağı Salıpazarı ilçesi olan Samsunhaber.com ekibi halka referandumda sandık başında ‘evet mi?’ yoksa ‘hayır mı?’ kullanacağını sordu.

07 Mart 2017 Salı 09:57

Samsun HaberSalıpazarı ilçesi sokaklarında halkın nabzını yoklamaya devam eden samsunhaber.com ekibi vatandaşlara referandum kararlarını sordu. Vatandaşlar ne yönde oy kullanacağını açıklarken, Belediye Başkanı Halil Akgül ise sandıktan ‘evet’ çıkması halinde Türkiye’nin önünün açılacağını söyledi.

Salıpazarlı vatandaşlar, Türkiye’nin kalkınması, refahı ve çocuklarının geleceği için sandıkta ‘evet’ oyunu kullanacağını belirtirken, Türkiye genelinde yüzde 70’in üzerinde ‘evet’ oyunun çıkacağını söylediler.

Salıpazarı’nda 19 Kişiden 15’i ‘Evet’ Diyor

Salıpazarı’nda 19 kişiye sorduğumuz referandum kararından 15 kişi evet oyu vereceğini belirtirken, 2 kişi hayır ve 2 kişi de kararını sandık başında vereceğini söyledi.  

Başkan Akgül: “Evet ülkemiz için güzel sonuçlar getirecek”

16 Nisan’da yapılacak olan referandumun hem Türkiye, hem Salıpazarı ilçesi için güzellikler getireceğini ifade eden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “Bu niyetle de sahalara çıkıyoruz. Halkımıza bu referandumun gerektiğini ve artık ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için yeni bir sistemin, anayasa değişikliğinin olması gerektiğini anlatacağız. Zaten halkımızda bunun farkında ve neye oy verip, ne yapacağını biliyor. Kararsız gibi gözükenler de var. Şu anda ‘Evet’ demeyi düşünüp, açıktan diyemeyenler var. Toplumda biraz da, ‘Hayır’ diyecek olanlar daha yüksek sesle fikirlerini söyledikleri için bu kişilerin çok olduğu gözüküyor ancak ben hem ‘Evet’ diyecek olanların hem de ‘Kararsız’ seçmenimizin yüzde 80’inin kararını olumlu yönde vereceğini düşünüyorum. Bu kararın ülkemiz için güzel sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi.

“Sandıktan ‘Evet’ Çıkarsa Türkiye’nin Önü Daha da Açılacak”

Sandıklardan ‘evet’ oyunun fazla çıkması ile Türkiye’nin önünün daha da açılacağını belirten Başkan Akgül, “Anayasada değişecek olan maddeleri incelediğimizde, insanlarımızın menfaatine olan maddeleri görüyorum. Burada insanları ve ülkemizi zora sokacak herhangi bir durum görmüyorum. Tüm egemenlik ve karar kesinlikle millete bırakılıyor. Vatandaş Cumhurbaşkanı’nı seçecek, TBMM’yi seçecek ve onlar yürütmeye karar verecek. Onun için halkımızın verdiği oylarla seçilecek insan, halkı yönetecek bundan daha güzel ne olabilir? Biz yaşımız itibarıyla çok zor günler gördük. 1980 darbesine şahit olduk. Darbelerden çok çektik. Ben bu sitemden sonra, kalıcı icraatların yapılacağını düşünüyorum ve onun için bu referandumun halk nezdinde kabul göreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Gökhan İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.