banner388

Salıpazarı Belediye Başkanı Avrupa’ya Seslendi

Hollanda hükümetinin Türk bakanlara uyguladığı davranışlara değindi, kutlu yürüyüş engellenemeyeceğini vurguladı

Salıpazarı Belediye Başkanı Avrupa’ya Seslendi

Hollanda hükümetinin Türk bakanlara uyguladığı davranışlara değindi, kutlu yürüyüş engellenemeyeceğini vurguladı

16 Mart 2017 Perşembe 15:27
Salıpazarı Belediye Başkanı Avrupa’ya Seslendi

Türk bakanlarına karşı sergilenen tavrın siyasi ve insani etikle bağdaşmadığını savunan Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, düşmanca yapılan davranışlara tepki gösterdi.

Evrensel değerlerle örtüşmeyen davranışlar

Hollanda hükümetinin siyasetini eleştiren Akgül, Bakan Betül Sayan Kaya’ya yönelik davranışların ifade özgürlüğü, hak ve eşitlik anlayışına, evrensel değerlere sığmadığını ifade etti.

Bu kutlu yürüyüşü engelleyemeyecekler

Hollanda hükümetinin uygulanmasına izin verilen davranışların tüm Avrupa’ca görüldüğünü belirten Halil Akgül, insan haklarına ve demokratik değerlere uygun olmayan davranışlar olarak yorumladı. Başkan Akgül, ne kadar engelleme yapılırsa yapılsın kutlu yürüyüşten vazgeçiremeyeceklerini söyledi

Gereken cevabı Türk milleti 16 Nisan’da verecektir

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, haçlı seferleri benzetmesinden yola çıkarak, ‘’ Bilinmelidir ki, bu yapılan engellemeler, uygulamalar bizleri asla ve asla yıldıramayacaktır. Türkiye'nin büyümesini, hedefe doğru yürümesini engelleyemeyeceksiniz. Sadece Hollanda değil Almanya ve Avusturya' nın yaptıkları da kabul edilemez. Ülkemize karşı alınan bu düşmanca tutumu kınıyoruz. Ben inanıyorum ki gereken cevabı Türk Milleti 16 Nisan'da verecektir."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.