banner388

Sahte para şebekesi çökertildi: 14 tutuklama

Samsun dahil 5 ilde düzenlenen sahte para operasyonunda gözaltına alınan 20 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sahte para şebekesi çökertildi: 14 tutuklama

Samsun dahil 5 ilde düzenlenen sahte para operasyonunda gözaltına alınan 20 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 12:16
Sahte para şebekesi çökertildi: 14 tutuklama

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 26 Nisan tarihinde İstanbul başta olmak üzere, Samsun, Gaziantep, Antalya ve Bakıkesir'de çok sayıda ev ve işyerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre çok sayıda ev ve işyerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, elebaşılığını Faruk. Ö.C’nin yaptığı şebekeye yönelik olarak sahte para basıp bu paraları piyasaya sürdükleri iddiasıyla aranan 38 kalpazandan 20’si yakalanmıştı. Gözaltına alınan 20 kişinin polisteki sorguları sona erdi.

Adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 14’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebeke üyelerinden 6 kişi ise savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakıldı.


 
Suç örgütü elebaşı Faruk Ö.C.’nin başını çektiği şebekenin “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüt üyeliği” ile “parada sahtecilik” suçlarından işlem gören zanlılara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 3 sahte ehliyet, sahte para basımında kullanılan baskı makineleri, 2 dizüstü bilgisayar, 15 yazıcı, 1 para kesme makinesi, mor ışık cihazı, 1 adet baskı makinesi içinde sahte para yapımında kullanılan grafik ve programların bulunduğu çok sayıda USB bellek, 1 adet belek, sahte para basımında kullanılan çok sayıda para kağıtları, filigranlar, sahte para yapımında kullanılan çeşitli renkte boyalar, kesimi yapılmış ve yapılmamış vaziyette piyasaya sürülmek üzere hazır olan 20, 50, 100 ve 200 liralık sahte banknotlarla basılmış boş sahte çek koçanları ele geçirmişti. 

Ele geçirilen malzemeler ve sahte paralar emniyette sergilendi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.