banner388
banner390
banner410
banner408

Sahne Makyajı mesleğini daha bilinir hale getirecekler

Samsun, Atakum ilçesi İğne Deliği Gençlik Merkezi Halk Eğitim Merkezi kursu güzellik uzmanlığı sınıfı sahne makyajı yılsonu sergisini tamamlandı.

banner269

Sahne Makyajı mesleğini daha bilinir hale getirecekler

Samsun, Atakum ilçesi İğne Deliği Gençlik Merkezi Halk Eğitim Merkezi kursu güzellik uzmanlığı sınıfı sahne makyajı yılsonu sergisini tamamlandı.

14 Mayıs 2017 Pazar 13:13
Sahne Makyajı mesleğini daha bilinir hale getirecekler

Samsun Haber - Samsun, Atakum ilçesi İğne Deliği Gençlik Merkezi Halk Eğitim Merkezi kursu güzellik uzmanlığı sınıfı sahne makyajı yıl sonu sergisini tamamlandı. Başladıkları kursu başarıyla tamamladıklarını belirten sahne makyajı eğitimcisi Canan Bekar, “Öğrencilerim kursu başarıyla tamamladı. Sahne makyajına bölümüne katılan 23 bayan öğrenci var. Bu meslek aslında geleceğin mesleği diyebiliriz. Yılın her ayı tiyatro sahneleniyor. Sahnelenen tiyatrolarda rol alan oyuncuların makyajlarını uzman ve bu bölümden sertifika almış kişiler yapmalıdır. Sinemalarda da aynı işlem gerektiriyor. Bu oyuncuların makyajları zor ve görsellik gerektiriyor. Öğrencilerimizin Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu kursa katılımı tam oldu. Hepsi belgelerini hak ederek aldı. İnşallah önümüzdeki yıl, açmak istediğimiz kursa daha fazla katılım sağlanmasını ümit ediyoruz. Burada asıl amacımız sahne makyajı mesleğini daha bilinir hale getirmek” diye konuştu.

İSTİHDAM ALANLARI OLDUKÇA AÇIK

Bu programda, hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde, temel makyaj ve sahne makyajı uygulamalarına ilişkin olan işlemleri yapma bilgi ve becerisinin kazandırıldığı eğitim programıdır. Sahne Makyajı Kursuna katılan öğrenciler, nokta ve çizgi, açık-koyu, ışık ve gölge, renk, strüktür, perspektif, kişisel hazırlık ve hijyen, müşteri karşılama ve uğurlama, salon hazırlığı ve hijyeni, dekolte ve yüz makyajı, kaş kirpik şekillendirme, makyaj ve kozmetikleri, ışıklandırma makyajı, fantastik makyaj, tiyatro makyajı eğitimleri aldı. Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin istihdam alanı, kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda; güzellik salonları ve merkezlerinde, TV kanallarında, tiyatro salonlarında, kozmetik satış noktalarında çalışabilecekler.

EKREM BİRCAN

Son Güncelleme: 14.05.2017 14:16
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSahneMakyaj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.