banner388

Şahinkaya Kanyonunda Rekor Atlayış

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu, adrenalin dolu, rekor bir atlayışa sahne oldu.

Şahinkaya Kanyonunda Rekor Atlayış

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu, adrenalin dolu, rekor bir atlayışa sahne oldu.

05 Ekim 2016 Çarşamba 14:01
Şahinkaya Kanyonunda Rekor Atlayış

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında, Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel base jumping sporcusu 35 yaşındaki Cengiz Koçak, doğa harikası Şahinkaya Kanyonunda 324 metre yüksekten serbest atlayış yaparak, 299 metreyle Erzurum Uzundere’deki atlayış rekorunu da kırmış oldu.

Atlayış sonrası açıklamalarda bulunan Koçak, “Bu kanyonun önemi, daha önce burada hiç atlayış yapılmamış olması ve benim işim de daha önce atlanmamış yerleri bulup, atlayış gerçekleştirmek. 'Yüksek Şehirler Arıyorum' projem kapsamında Şahinkaya Kanyonu’nu birisinden duyarak geldim ve kanyonun içerisinden geçerken iki tane atlayış noktası buldum ama yerden gördüğüm atlayış noktalarına ulaşamadığımız için oradan atlayamadık. Buna rağmen 324 metre yükseklikte yeni bulduğum bir yerden atladım. Türkiye’deki en yüksek uçurum atlayışını 299 metreyle Erzurum Uzundere’de yine ben yapmıştım ve o zaman bana, ‘Başka yüksek bir yerden atlama, buranın adı kalsın’ demişlerdi ama burayı buldum. Şu an bu kanyon Türkiye’nin atlanır en yüksek uçurum noktası oldu ve adını da ‘Nobad’ koydum. Bu atlayışımda bana destek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Planım aslında bota inmekti, fakat rüzgar, atlayış saatinin geçmesi ve benim kişisel hatalarım feribota inmemi engelleyince kanyona indim. Çok güzel bir atlayıştı ve koyduğum Nobad adı, göçebe demek. Kendimden esinlenerek bu ismi verdim, buranın adı artık Şahinkaya Kanyonu Nobad Exit Noktası oldu. Burayı adrenalin kanyonu yapabilmek adına yetkilerle görüşeceğiz” dedi.

 

Son Güncelleme: 05.10.2016 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.