banner388

Şahinkaya Kanyonu'na Turist Yağıyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu'na turist yağıyor.

Şahinkaya Kanyonu'na Turist Yağıyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu'na turist yağıyor.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 09:59
Şahinkaya Kanyonu'na Turist Yağıyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu, özellikle hafta sonu gelen turistlerle dolup taşıyor. Şahinkaya Kanyonu ilçede en çok ziyaret edilen yerlerden biri. 1987 yılında Altınkaya Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla muhteşem bir görüntü oluşturan Şahinkaya Kanyonu, 2005 yılında iki amatör fotoğrafçının çektikleri fotoğraflarla tanıtılmaya başlandı, daha sonra Vezirköprü Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin tanıtım çalışmalarıyla tanıtım süreci tamamlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi yapılan bir protokolle 5 yıllığına devraldığı kanyonun yolunun asfaltlama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandı ve kanyon projesinin hayata geçirilmesi ile turist patlaması bekleniyor. Vezirköprü'ye her gelenin mutlaka uğradığı yer olan kanyonda nikah, nişan, yaş günü, düğün etkinliklerinin yapılıyor. İlçeye 18 kilometre uzaklıkta olan kanyonun yol asfaltlama çalışması büyük ölçüde bitti.

Son Güncelleme: 20.08.2016 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.