banner388

Sahil Düzenlemesinin 17 km’si Tamam

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı olan Sefer Arlı, Samsun ve Kuş Cenneti arasındaki tam 50 kilometrelik sahil düzenlemelerinin 17 km'lik bir kısmını peyderpey tamamlanıp halkın hizmetlerine sunulduğunu dile getirdi.

Sahil Düzenlemesinin 17 km’si Tamam

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı olan Sefer Arlı, Samsun ve Kuş Cenneti arasındaki tam 50 kilometrelik sahil düzenlemelerinin 17 km'lik bir kısmını peyderpey tamamlanıp halkın hizmetlerine sunulduğunu dile getirdi.

15 Temmuz 2016 Cuma 11:12
Sahil Düzenlemesinin 17 km’si Tamam

Büyükşehir'in yatırım projeleri ile devam etmekte olan projeleri ile ilgili olarak İl Koordinasyon Kurulu'nda bir sunum gerçekleştiren Sefer Arlı, sahil düzenlemeleri kapsamında tam 17 kilometrelik bir sahil yolunun düzenleme çalışmasının tamamlandığını, tam 33 kilometrelik bir alanın kaldığını bildirdi.

''2016 YILINDA TAM 134 PROJE''
134 proje için imza atıldığını özellikle belirten Sefer Arlı, "6360 sayılı Yasa’dan hemen sonra yeni hizmet alanı 960 bin hektar olmuştur. Bugünden itibaren tam 17 ilçenin toplamda mahalle sayıları bin 247 olarak, nüfus toplamı ise 1milyon 279 bin 884 kişiye çıkmıştır. 3. dönemden itibaren Büyükşehir Belediyesinin yatırım projesinde yer alan tam 12 grup toplam 134 tane proje imzalamıştır. Projelerin 84'ü Büyükşehir'e, 50'si SASKİ'nindir. Sektöre göre binalar,ulaşım, altyapı, çevre ve peyzaj, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, eğitim ile spor, kalkınma, sosyal tesis, turizm, makine, ekipman ve plan projesi şeklinde. 2018 de bitecek olup, tutar ise 680 milyon 614 bin 875 TL’dir. Fiziki gerçekleşme %63 olarak, nakdi gerçekleşme ise %63 oranındadır" dedi.

''SAMSUN KUŞ CENNETİ YOLU BİTMEK ÜZERE''
Düzenleme çalışmasının son hız devam ettiğini belirten Arlı, "Ulaşım ve altyapı projesinde sahil düzenlemeleri çalışmalarında 17 kilometrelik bir sahil yolunda sona gelindi. 33 kilometresi henüz yaplmaktadır. Ülkedeki en uzun ve geniş kumsala sahip olan Bandırma Plajı ve 19 Mayıs Kuş Cenneti arasında sahil şeridi tam olarak 50 km uzunlukta olup, 17 km’lik bir bölümü peyderpey tamamlanıp hizmete açılmıştır. Kurupelit ile Dereköy aralarındaki 14 km’lik kısım ve 11 km’lik kısmın sanat yapıları, toprak ve beton yol yapımı işleri tamamlandı. İncesu ile Çakırlar korusu arasında yer alan kıyı kenar çizgisinin ihlal edilmiş olduğu 3 km’lik kesim ise bina ile tesis yıkımları hala devam ederek, açılan alanlarda toprak tesviye ile beton kaplaması yapılmaktadır. Projenin toplamdaki tutarı ise 50 milyon TL’dir" diye açıklamada bulundu.

Son Güncelleme: 15.07.2016 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.