banner388
banner390
banner410
banner408

Sağlık turizmi Samsun'da konuşuldu

Samsun'da TURSAF 3'üncü Olağan Toplantısı yapıldı. TURSAF Başkanı Tevfik Yazan, sağlık turizmi ile ilgili bilgiler verdi.

banner269

Sağlık turizmi Samsun'da konuşuldu

Samsun'da TURSAF 3'üncü Olağan Toplantısı yapıldı. TURSAF Başkanı Tevfik Yazan, sağlık turizmi ile ilgili bilgiler verdi.

11 Ağustos 2017 Cuma 13:41
Sağlık turizmi Samsun'da konuşuldu

Samsun haber - Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) 3'üncü Olağan Toplantısı, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla Samsun'da yapıldı.

500 MİLYON DOLAR HARCIYORLAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan TURSAF Başkanı Tevfik Yazan, "Sağlık turizmi tüm dünyada özellikle ülkemiz içinde artık stratejik bir sektör haline geldi. 2016-2017 itibariyle dünyada 30 milyonu aşkın insan sadece derdine şifa aramak, sağlığına çare bulmak için seyahat eder durumda. Yani sağlık turizminin konusunu oluşturuyor. Harcadıkları para 500 milyon dolar'a yaklaşan bir rakam. Bu sektörde ülkemizin doğal zenginlikleri, kültürel alt yapısı, ulaşım kolaylığı, turizmdeki yeterli tecrübesi ve üzerinde son 15 yıldır sağlıkta dönüşüm ile fiziki altyapı, yetişmiş insan gücü, yeni uygulamalarla sağlıkta da bir çok gelişmiş ülkeyi geride bırakır hale geldiği için, sağlık turizminde de gittikçe ivme kazanan bir hareket başlıyor" dedi.

800 BİN KİŞİ GELİYOR


2011 ve 2012 yıllarında sağlık turizmi için Türkiye'ye 280 bin kişinin geldiğine dikkat çeken Yazan, "Bu rakamlar artık 500 binleri aşmış, geçen yıl itibariyle 580- 600 bin civarında olmuştur. Bunun içinde bir çok saç ekim, diş ile ilgili operasyonları da eklediğimizde 800 binleri aşan bir rakam sağlık turizmi için ülkemizi ziyaret eden kişi sayısı" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.