banner388

Sağlık çalışanlarından büyük jest

Samsun'da sağlık çalışanları, örnek bir davranış sergilediler.

Sağlık çalışanlarından büyük jest

Samsun'da sağlık çalışanları, örnek bir davranış sergilediler.

27 Nisan 2020 Pazartesi 20:57
Sağlık çalışanlarından büyük jest


Koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik ek ödeme yapıldı fakat bazı hastane çalışanları ise bu ek ödeme yönetmeliğinden faydalanamadı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Alaçam Devlet Hastanesinde koranavirüsü  salgını nedeniyle görev yapan sağlık çalışanları, hastane yönetimine başvurarak, ek ödemelerinin bir kısmını, aynı serviste çalıştıkları ek ödeme alamayan güvenlik görevlisi, sekreter ve temizlik görevlileriyle paylaşmak istediklerini iletti.

MORAL KAYNAĞI OLDU

Uygulamanın tamamen gönüllük esasına göre yapıldığını belirten Hastane Başhekimi Dr. Radi Şen, "Hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde aldıkları döner sermayenin bir kısmını, döner sermaye alamayan ekip arkadaşlarıyla paylaşmayı tercih eden sağlık çalışanlarının bu yaklaşımıyla gurur duyduk. Bu birlik beraberlik bilincinin her olayda olduğu gibi, kovid-19 salgınında da başarıyı getiren en önemli etkendir. Uygulamaya en büyük desteğin en riskli birim olarak acil servis çalışanlarından geldi. Hastane genelinde toplanan paranın, ek ödeme yönetmeliğinden faydalanamayan 30 çalışan arasında eşit olarak dağıtıldı. Özveride ve riskte beraber olan çalışanların, ekmeklerini paylaşmasının tüm çalışanlarda ayrı bir motivasyon ve moral kaynağı oldu" dedi.
Acil serviste temizlik görevlisi olarak görev yapan Fatih Atasoy da, “Bu yaklaşımın tüm ekip arkadaşlarımızı çok mutlu etti. Ekmeğini bizimle paylaşan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep Kökalp 2020-04-27 22:33:38

Bu camianın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Özellikle Radi hocamın personeline onun gibi harika olur. Bu iş ekip işi olduğunu bir kere daha öğrettiler insanlara paylaşmak tüm kötülüklerin son bulması demek rabnim bire bin versin güzel yüreğinize sağlık

Avatar
Muzaffer kurt 2020-04-27 22:22:46

Allah yardımcınız olsun hepinizin... Herşey için teşekkürler ülkemin güzel insanları

Avatar
burakk 2020-04-27 21:51:11

yahu iyi hoş süper davranışlar helal olsun insanların birbirine günahını vermediği devirde paylaşmışsınız çok iyi de. Arkadaş selam verseniz haberini yapacaksınız tamam daha