banner388
banner390
banner410
banner408

“Sağlık çalışanları kendi idarecilerini kendileri seçebilir”

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Sağlık Kurumlarına atanacak olan idareciler hakkında beklentileri sıraladı. Çakmak ayrıca, “sağlık çalışanların kendi idarecilerini kendilerinin seçmeleri sağlanabilir” dedi.

banner269

“Sağlık çalışanları kendi idarecilerini kendileri seçebilir”

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Sağlık Kurumlarına atanacak olan idareciler hakkında beklentileri sıraladı. Çakmak ayrıca, “sağlık çalışanların kendi idarecilerini kendilerinin seçmeleri sağlanabilir” dedi.

27 Ekim 2017 Cuma 18:48
“Sağlık çalışanları kendi idarecilerini kendileri seçebilir”

Samsun Haber Türk Sağlık Sendikası Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, tüm Türkiye ile birlikte Samsun’da yeniden yapılandırılacak olan Sağlık Kurumlarının teşkilatlanma yapısı hakkında Türk Sağlık Sen olarak beklentilerini dile getirdi. İllerdeki Sağlık Teşkilat Yapısının tek çatı olarak tabir edilen yapı altında toplanmasıyla ilgili düzenlenmenin tek kalınmış bir hamle olduğunu belirten Çakmak, düzenlemelerin yapıldığı süreç içerisinde vekaleten yapılan atamaların sağlık kurumlarında verimliliği düşürdüğünü vurguladı.

Çakmak: “İsimler Önemli Değil; Önemli Olan Liyakat”

Sağlık Kurumlarının başına atanacak olan yeni idarecileri hakkındaki Türk Sağlık Sen olarak en büyük beklentilerinin “Türkiye ve Türkiye’nin menfaatlerine bağlı, sağlık çalışanlarının hakkını gözeten kişilerin idareci olarak atanması” olduğunu vurgulayan Çakmak, “Biz idarecilerin isimlerinden önce neler yapacaklarına bakıyoruz. İdarecilerin siyasi görüşlerinin ne olduğu veya hangi sendikaya bağlı oldukları ve isimleri bizim için önemli değil. Önemli olan; vatanına-milletine bağlı ve kimseye biat borcu hissetmeyen idarecilerin atanması. Atanan idarecilerin herhangi bir sendikanın veya herhangi siyasi bir lobi ile atanmış olması değil; bilgi, liyakat ve donanımlarına göre atanmış olmasını istiyoruz.” dedi.

Çakmak: “Sağlıkta Şiddetin Önüne Geçebilecek İdareciler Olmalı”

Samsun’un önemli bir sağlık şehri olduğundan bahseden Çakmak, “Samsun gibi Sağlık şehri olarak öne çıkan bir şehirde Sağlık kurumlarına atanacak idarecilerin sadece siyasilere, bürokrasiye ve yandaş sendikalara hizmet etmesini değil; sağlık çalışanlarının hakkını korumasını, halka gerçekten hizmet etmesini, kuyrukların engelleyebilecek ve sağlıkta şiddetin önüne geçebilecek güçlü dirayetli insanlar olmasını istiyoruz. Bu olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.

Çakmak: “İdareci Olabilmek İçin Sendika Değiştirenler Var”

Sağlık Kurumlarının idarecileri belirlenmesi noktasında bir de öneri getiren Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “Sağlık çalışanlarının seslerine kulak verilmeli. Kimin idareci olarak atanması gerektiği tabandaki sağlık çalışanları çok iyi biliyor. Ülkemizde seçimler önemlidir. Sağlık Kurumlarını yönetecek olanlar belirli kriterle aranarak şekilde 2-3 adaya indirilerek sağlık çalışanları tarafından bu adaylar arasından seçilebilir. Ben çalışanların kendi idarecilerini kendilerinin seçmelerinin siyasetçilerin atamasından çok daha önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Çakmak ayrıca,” Bazı sağlık çalışanlarının idareci olabileceği düşünerek hükümete yakın sendikalara geçiyorlar. İnanılmaz ilginç şeyler oluyor. Her şeyden önce idareci olacak seviyeye gelmiş, hekim olan bir insanın bu noktalara dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 27.10.2017 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.