banner388

Sağlık Bakanlığı'ndan Samsun'daki o hastaneyle ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı'ndan Samsun'daki o hastaneyle ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'yle ilgili açıklama yaptı.

09 Mart 2018 Cuma 15:32
Sağlık Bakanlığı'ndan Samsun'daki o hastaneyle ilgili açıklama

Samsun haber - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'yle ilgili basında çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Hastanenin 2016 tarihinde tamamlanarak teslim edildiği vurgulanan açıklama şu şekilde;

"Samsun Vezirköprü Devlet Hastanemiz ile ilgili medyada yer alan haber üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanemizin inşaatı, yüklenici firmanın iflası nedeniyle zamanında tamamlanamamıştır. Yaşanan süreç kısaca şöyledir; Toki aracılığıyla yapılan Devlet Hastanesi’nin inşaatı 1 Haziran 2014’te başlamıştır. İhale sözleşmesine göre 19 Şubat 2016’da tamamlanarak, teslim edilmesi gerekmektedir.

Ancak  inşaatın yüzde 75’lik kısmı tamamlanmışken, yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle çalışmalar durmuştur. Bu tür durumlarla ilgili prosedür işletilerek, hukuki süreç başlatılmış ve konu neticelendirilmiştir. 

Buna göre, söz konusu yüklenici firmanın borçları nedeniyle Vezirköprü 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 05/09/2016 tarih ve 2016/47 sayılı kararı ile 01/10/2016 tarihinde 255 kalem malzemeye tedbirden el konulmuş bundan sonraki süreçte ise 08/09/2017 tarihinde mevcut yüklenici firmanın tasfiyesi gerçekleşmiştir.

İnşaatın kalan yüzde 25’lik kısmının tamamlanması için yeni ihale süreci başlatılmış olup İhalenin nisan ayı sonunda yapılması planlanmaktadır. Vezirköprü Devlet Hastanemizin 2018 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir.

Yaklaşık 27.000 m2 kapalı alana sahip hastanemiz 200 yatak kapasiteli olarak projelendirilmiştir. Yani, 150 yatakla hizmete girecek hastanemize ihtiyaç duyulması halinde 50 yatak ilave edilebilecektir. Modern mimari anlayışa sahip bu hastanemizde 7 Ameliyathane, 42 Poliklinik, 28 yoğun bakım ünitesi bulunacaktır.

Vezirköprü Hastanemizin ihale edildiği süreçten (2014 yılı itibariyle) bu güne kadar 87 hastane ve 89 Birinci Basamak Sağlık Tesisi tamamlanıp hizmete sokulmuştur. "

Son Güncelleme: 09.03.2018 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.